IKEA

Igår var jag och min svenska väninna här nere på Ikea. Jag hade lovat att köra henne, då hon väntar att hennes son och svärdotter skall komma ner till henne nu i helgen. Hon ville inreda färdigt och ha det fint när de kom ner för första gången till hennes nya hus. Jag säger ju aldrig nej tack till en tur till Ikea. Och det blev ju lika kul som alltid att gå på Ikea. Jag har alltid kul på Ikea, förutom en gång när jag var där samman med min dåvarande pojkvän (skall kanske säga manvän, han och jag var över 60 år) och min dotterdotter för att köpa en säng. Jag var helt förstummad när vi kom ut igen, min dotterdotter sa häpet: ”så fort har jag aldrig gjort Ikea på någon gång”. Själv var jag också helt på det klara med att vi hade samma tanke. Det gick fort. Normalt, strosar jag runt, men det brukar ju klart sluta med att jag plockar på mig mer än vad jag hade planerat, så också igår. Men vi fick naturligtvis också med oss köttbullar och lingon. Köpte också en del ätbart och gott från matbutiken på Ikea, bland annat Kalles Kaviar. Det var en bonus. Nu har jag Kalles kaviar igen. Lingonsylt också plus glögg. Lite annat smått och gott. Kontorsstol som jag också kom på att jag borde ha. Har suttit på en vanlig köksstol med kudde på tidigare. Den som var bekvämast och inte så stor fanns bara i rosa, grön och turkos. Det blev turkos. Hoppas att mina barn inte lynchar mig, de menar ju att jag skall hålla det här huset lite mer stilrent än vad jag brukar med mina hus. Men stolen står ju inne på mitt sovrum, så de behöver inte se på den hela tiden. Att komma hem och få packa upp, sätta lite grejor på plats och skruva ihop Ikea-möbler älskar jag ju. Det gick dock alltför fort att skruva ihop kontorsstolen, den blev färdig fort och lätt. Kunde liksom inte dra ut på det, har gjort det någon gång, men då försvinner det lätt en eller annan skruv. Jag tycker ju också att det är så kul att få ihop grejorna att jag har svårt för att skjuta upp det för länge. Nu står den där vid skrivbordet. Blev precis som jag hade tänkt mig, den går att skjuta helt in under skrivbordet så att den knappast tar någon golvplats och att den dessutom är skön att sitta på. Jag är nöjd.

Fick också ram till mina ”Kinatavlor”, har sökt efter det länge. De är ju fyrkantiga och 50×50, så jag har inte funnit den storleken på ram i någon annan affär. Nu är de i alla fall inramade. Alla andra bilder som jag tog ut ur sina ramar när jag flyttad hit ner har dock ännu inte fått ramar på sig. Kommer nog så småningom. Jag hoppas att få hjälp av min son som kommer nästa lördag att sätta upp tavlorna. Jag själv brukar ju misslyckas med att få dem på en rak linje och eftersom det handlar om 4 stycken, så ser det lite märkligt ut när jag har försökt själv att sätta upp dem. Jag är inte så där väldigt noggrann på att mäta. Blir nog bra med hjälp av min son, mina barn har ju inte ärvt alla mina dåliga anlag. Tur för dem.

Bild på min kontorsstol.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s