Metoo

Det verkar ju aldrig ta slut nu när det har börjat. Alltså att så många kvinnor kommer till tals, kvinnor som aldrig sagt något tidigare, kvinnor som har trott att världen skulle se ut så och att man som kvinna bara får stå ut med ”skämten.” Det var väl så Timell uttryckte sig att han trodde att han var rolig och skämtade, när han nöp kvinnor i baken eller tog dem på brösten. Eller som att skicka bilder på sin penis till kvinnor. Jag blir så förundrad över att män verkligen tycks tro att kvinnor tycker att det är så fint med penisar. Personligen blir jag ju mest full av skratt när jag ser en naken penis. Nej, inte alla, de oförstörda ännu inte påverkade killarna, alltså de som är omkring 2-3 år gamla, deras penisar är lika okey att titta på som deras små tår och fingrar och hela deras kropp. Men att man som vuxen man tror att kvinnor tycker att det är sexigt med en penis, tror jag att männen helt har missförstått. Lite pinsamt och lite skrattretande tycker jag. Det är kanske mig det är något fel på, men som kvinna har jag i alla fall inte tänt på en penis. Jag kan tända på en ömsint smekning, men inte ett grabbatag, (varför heter det grabbatag?) om min skinka eller mitt bröst. Vad är det vi har lärt våra pojkar. Jag tror dock inte att de gamla männen, alltså de som är över 20 år, förändras av metoo kampanjen. Jag tror att vi måste börja lära föräldrar hur de skall uppfostra barn. Det är ju faktiskt så att man behöver inga som helst meriter och utbildning för de 2 viktigaste jobben i världen, som att bli föräldrar eller politiker. Vi måste kanske börja med obligatorisk undervisning till föräldrar hur man uppfostrar barn till att bli empatiska människor med respekt för alla andra människor. Också respekt för tjejer alltså! Men vi måste nog också undervisa kvinnorna inte bara männen. Jag har hört många mammor som säger att deras son inte är så kramig som som deras dotter. Nej, varför det undrar jag varje gång. Hur blev det så, eftersom vi faktiskt föds med samma antal känslor. Vad är det då vi har lärt tjejer och killar i så tidig ålder. Varför tror föräldrar automatiskt att det är en skillnad på deras dotter och deras son, och då menar jag inte i personlighete, utan i könsidentiteten. Klart vi alla skall vara stolta över att vi är kvinnor eller män eller båda delar, men det är ju inte det det handlar om.

Alltså obligatorisk undervisning till föräldrar, förskolepersonal, skola osv i att få dessa att förstå att killar och tjejer behöver samma sak, nämligen kärlek och gränser. Gränser är kärlek. Jag hade aldrig räddat någon från att bli överkörd om jag inte brydde mig om människor, vi skall alla hjälpas åt att visa barnen att människor är goda och vill en väl. Det är aldrig bra att skrämma barn för något överhuvudtaget, men klart förhindra olyckor så mycket vi kan. Men släppa det där, inte skrämma dem från att leva. Livet är ett vågspel, men vi kan leva det fullt ut under tiden. Hjälp oss alla att uppfostra barn, att också bry oss så mycket om andras barn att vi rättar dem när de gör något fel mot andra barn eller andra människor. Var inte tyst, när vi ser killar som nedvärderar tjejer eller tvärtom. Ingrip, säg din mening. Var inte så feg att du bara tänker att det där måste väl föräldrarna ta tag i, inte jag. Det barnet har kanske inte en förälder som har förstått vikten av att sätta gränser för det barnet. Gör det då. Vet att jag trampar på många ömma tår, men vi kan inte låta detta fortgå, samtidigt som vi beklagar oss över att kvinnor inte får köra bil i Saudiarabien, (nu får dem viss det, tror dock inte att deras respektive män tillåter det). Men vi uttrycker verkligen en dubbelmoral när vi förfasar oss över att kvinnor har så lite att säga till om i en del länder när vi samtidigt menar att det är fritt fram för män att säga ”fitta” till en kvinna i vårt samfund, när hon blir slår tillbaka när han greppar om hennes stjärt.

Alexander Bard är väl en av dessa män som inte har insett att kvinnor inte bara behöver ett ligg när de blir förbannade. Därmed en del av hans inlägg i ”metoo”. Hoppas att han någon gång börjar förstå vad det handlar om:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s