Vänner.

Vi har nu varit och hämtat en av min sons vänner vid flyget. Alltid lika underbart att träffa de gamla vännerna som han har haft sedan gymnasiet. Fantastiskt att de fortfarande har kunnat vara så fina kompisar efter alla dessa år och till trots för att de har bott på olika ställen i världen. Denna kompisen har nyligen flyttat tillbaka till Sverige efter att ha bott i USA i många år. Det är så fint att träffa dem, jag blir ju lite satt tillbaka i tankar om deras ungdomstid. Tyvärr hinner jag inte träffa dem andra 3 som är på väg ner, då jag åker några dagar till Norge. Men kul är det att de kan träffas här då och då. Min son kommer att hitta vägen fram och tillbaka till flygplatsen efter detta utan problem i alla fall. Jag åker klockan 07:00 på onsdag, en av hans kompisar kommer klockan 14:00 samma dag. På torsdagen kommer en klockan 14:00 och en klockan 21:00. Sedan skall han ju lämna dem igen på flygplatsen och hämta mig. Prata om att lära sig vägen dit på kort tid. Han kan nog efter detta köra den i sömnen. Jag hoppas att de får fina dagar här, ännu så är det ju varmt och skönt på dagen. Lite kallar på natten, och poolen är där ju värme i nu, så de kan bada också. Gissar på att det blir en del matlagning för dem. Många av dem är mer än måttligt intresserade av matlagning, men hoppas att de också får slappa av lite med god mat på någon restaurang. Själv får jag så många minnen av dem under deras skoltid. Allt de fann på samman, jag har nog inte hört hälften, men hade nattliga diskussioner med dem många nätter kring många ämnen, inte bara kring tjejer utan också lite djupare ämnen. Kommer dock gott ihåg dera förening som de kallade ”Föreningen mot kvinnor”. Ordföranden i den föreningen fick inte ha fast sällskap, så de bytte ordföranden ofta. De hade många av sina möten hemma hos mig och jag minns att jag hällde en hink med vatten över en av dem när han sade om en tjej som de pratade om: ”hon har säkert PMS”. Det triggade igång min reaktion mot män (killar i det här fallet), som uttalar sig så om kvinnor så fort de inte är glada och snälla hela tiden. Killarna kommer också ihåg det. Jag hoppas att jag fick någon av dem att tänka efter på vad man sa om tjejer. Jag tror det idag är de ju allihop mogna fina män. Verkar som de är väldigt inne på #metoo- kampanjen och är eniga med mig om att kvinnor är jämlika med dem.

Men oavsett underbart att se när de kan hålla samman i så många år trots livets många olika händelser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s