Gråväder

Ingen snö här mer, den har smält bort eller kanske regnat bort. Vädret är grått, trist och regnet hänger i luften hela tiden. Det känns ungefär som att det är ett mörkt täcke som trycker ner en i marken när man öppnar dörren. Det bästa man kan göra är att stanna inomhus, tända en brasa och kura i en bekväm soffa och vänta på sommaren. Jag hade nästan glömt bort hur påverkad man blir av det här vädret. Van som jag nu är att hela dagen ha dörrar öppna och kunna gå ut och in. Äta min frukost ute och ibland söka sig till skuggan för att ta siesta, eller lägga sig i en solstol och ta siesta i solen. Känner här hur täcket lindar in mig och gör mig overksam. Har ju inte heller mina hundar med mig den här gången, så jag måste ju inte gå ut. Men just nu känner jag att jag är väldigt lyckligt lottad som kan ha sol och ljus varje dag. Också de fåtal dagar som det regnar i La Marina så skiner ju solen någon gång på dagen. Då kan det till och med kännas lite mysigt att gå inomhus när det regnar. Lite ovanligt liksom. Det känns ju också annorlunda att gå ut när det regnar och det inte känns som iskalla spikar mot huden, som det lätt känns här.

Min Canadian Goose jacka kommer helt säkert att kunna användas större delen av tiden när jag är här i Norge. Enda möjligheten att kunna gå ut här. Men den är väl framtagen för att gå ut i snö med, går säkert med regn också. Kallt är det ju här, och mörkt. Hade glömt det också. När det blev mörkt igår här, så var jag väl lite osäker på tidpunkten och trodde faktiskt att det var kväll, men det var det ju inte, det var ju nästan mitt på dagen. Jag måste erkänna att jag tycker bättre om att ha lite ljus hela året än att ha det ljust hela natten på sommaren och mörkt nästan hela dagen på vintern som här. Också imorse vägrade jag att gå upp ur sängen för klockan 09:00. Har inte hänt på många år. Visserligen fick jag ju sällskap av en stor hund i sängen från ca klockan 07:00. Det gjorde ju att det var ännu skönare att bara ligga kvar när det var helmörkt som mitt i natten ute. Jag tror att hunden, som heter Happy också tog sin tillflykt till min säng istället för att bli utkastad för att kissa i mörkret. Gick nog och gömde sig hos mig. Han låg kvar fram tills att jag gick upp och jag tror att hade hållit sig från att kissa hela dagen om jag hade blivit kvar i sängen, hellre än att gå ut i detta vädret.

Längtar till solen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s