Tonåring

Idag fyller mitt nästyngsta barnbarn 13 år. Han blir alltså tonåring för första gången i sitt liv. Han har några år till på sig att fylla tonåring. Efter det börjar han att räknas som nästan vuxen. Det är ju så då att man får hyra in några barn till julafton för att få den riktiga julstämningen med barn som med tindrande ögon väntar på jultomten. Kanske jag får satsa på barnbarns barn. Men problemet är ju att det inte är jag som bestämmer när det skall bli. Det var kul i alla fall att vara med och sjunga för 13-åringen idag. Ja, sjunga och sjunga det är inte så många av varken mina barnbarn eller mina barn som uppskattar min sångröst. Ja barnbarnen har lite mer tålamod med mina sångkunskaper än mina barn, men det är kanske inte så konstigt. Mina barn har ju haft lite fler år på sig att stå ut med min sångröst. Är nog innerligt trötta på min misshandling av sång. Här är det faktiskt inte regn idag, men solen ser jag fortfarande inte. Undrar om det är så att det måste vara moln här eftersom himlen oftast är klar i Spanien. Molnen måste trängas ihop någonstans.

Det är inte så lätt att hitta present till en bestämd 13-åring. En sak tycker han om nämligen parmesanost så det hade jag i alla fall med mig till honom, så där något kilo. Han packade upp dem och tackade. Men som hans far säger att han tackar om man köper något klädesplagg till honom utan att han har varit med och bestämt hur det skall se ut, men han tager inte på sig det någon gång. Idag hade han fått en alldeles bestämd Adidas tröja med huva av sina föräldrar. Den letade vi efter när familjen var i Spanien hos mig. Alla hade adidasmärket fel, det skulle sitta på ett bestämt ställe med en bestämd storlek. Inte så lätt, men hans mamma hade alltså funnit rätt på nätet, eftersom sagda kille hade den på sig nu när han gick iväg till skolan.

Nu återstår alltså att se om jag kan hitta något till honom. Förutom alltså parmesanosten. Jag skall kidnappa honom efter skolan och ha med honom ut och shoppa. Det passar ju bra att det idag också är ”black friday” eller inte. Kanske man får stå i kö hur länge som helst bara för att betala idag och födelsedagsgrisen skall ha spelparty ikväll för sina vänner. Nytt påfund, det också. Jag hänger inte helt med. Men de skall alltså sitta i källaren och spela spel allesammans, också ett sätt att fira sin födelsedag på. Ja, jag bör kanske känna mig lite gammal. Är ju några år äldre än 13-åringen, så det är väl bara något man får acceptera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s