Avsked

Idag lämnar jag Norge igen. Kommer alltså som jag skrivit tidigare inte att sakna vädret här just nu. Läste en facebooksnotis om Norge tidigare i veckan. Där stod det bland annat att sommaren i Norge inföll på en helg och det var bra, för då fick några med sig sommaren i motsats till förra året då den inföll på en torsdag. Det gäller verkligen att pricka rätt om man skall semestra i Norge, eller Sverige också för den delen. Har inte sett solen så många gånger under de här dagarna. Men det var något ögonblick igår då man genom molnen såg att den faktiskt fanns.

Men idag skall jag alltså säga adjö till mina två älskade barnbarn och deras föräldrar. Det är alltid lite trist, men denna gången kommer jag ju tillbaka redan om 14 dagar, så jag har lovat att låta bli att gråta som jag brukar göra när jag säger adjö. Tror att jag klarar det. Barnbarnen är redan uppe och sitter och ser på TV, medan föräldrarna ligger och drar sig i sängen nu på söndagsmorgonen. Jag själv är just nu inne på min tredje kopp kaffe. Skall kanske sluta dricka kaffe nu för att inte bli helt koffeindrogad. Bör nog provpacka igen. Försöker ju få med mig lite mer än vad jag kom hit med. Jag har du illa nog en massa saker här som jag inte fick med mig när jag lämnade det här huset i mars. Stackars barn och också mina svärdotters föräldrar som har vindar, källare och annat fulla av mina saker. Jag som har kastat så mycket har en hel del saker utplacerade på olika ställen som jag ännu inte har kunnat förmå mig att kasta. Skall nu i alla fall befria min son och hans familj från en liten bråkdel av de saker som jag har här. Snart fullt antagligen i Spanien också. Hur skall det gå när jag en dag kanske måste flytta därifrån också.

Avsked är alltid svårt, men denna gången blir jag ju hämtad av min andra son i Spanien. Då känns allt lite lättare. Att han sedan skall åka därifrån om en vecka bryr jag mig inte om att tänka på just nu. Alltså provpackning och provvägning av mina väskor som jag nu skall ta med mig till Alicante. Får börja med det nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s