Castillo de Cox

Innan vi lämnade min sons sista gäst igår vid flygplatsen körde vi runt lite i närheten av La Marina. Vi var på jakt efter slott och berg. Hittade Castillo de Cox. Körde med GPS. Såg berget, men körde än mot vänster än mot höger osv, tyckte att vi var nära fågelvägen men vägarna går ju inte enligt fågelvägen. Kom fra till Cox, såg slottet uppe på ett berg och en kyrka nedanför. Cox var inte så lätt att köra i och många smala gator med bilar parkerade så att det inte fanns så mycket körbar gata, men vi hade en duktig chaufför. Han sade: ”Det är ju bara att köra!” Så var det. Efter en del parkeringar så fann vi fram till foten av ingången, uppåt, uppåt. Faktiskt så blev också mina något yngre följeslagare andfådda när vi gick upp till slottet. I slutet var det trappor, men i början var det uppåt på något klinkerartat som ledde upp till slottet som en stig. Inte väg, men lite bredare än en stig, likväl. Vi var glada att det inte regnade för då hade vi nog kunnat sätta oss på baken och åka rutschbana neråt, men inte uppåt. Måste vara omöjligt att gå där om det någon gång skulle bli is. Upp kom vi och hade en fantastisk utsikt, såg faktiskt ända bort till La Marina även om vi nog var ca 2 mil därifrån, enligt GPS, men alltså inte fågelvägen. Tyvärr var inte slottet öppet, men vi fick insupa atmosfären från utsidan.

Vi letade därefter efter någonstans att fika, lite kaffe och en bulle hade smakat bra, men som sagt trånga gator och liten översikt gjorde att vi istället kom till en kyrka som också låg högt. Där fanns markerade vandringsleder upp i berget. Kanske vi skall prova någon gång, men inte igår. Min sons vän skulle ju med flyget och en sak hade han bestämt att han skulle hinna innan han satte sig i flygplanet och det var att en sista gång bada i Medelhavet. Vi körde till sandstranden i närheten av flygplanet, en jättefin strand, bred och helt tom på människor. Den såg ut att sträcka sig några mil El Altet playa. Han hoppade i och simmade medan jag och min son tyckte det var alltför kallt i vattnet. Han menade att det var precis lagom och uppskattade temperaturen till ca 20 grader. Det är för kallt för mig, jag behöver 29 grader. Men klart i Skåne är det ju en badtemperatur som man oftast inte har. När det är 18 grader i vattnet där så menar man ju att det är badtemperatur. Jag har nog blivit lite bortskämd. Kan inte längre tänka mig att bada i så kallt vatten.

Nu är vi alltså bara jag och min son, plus hundarna så klart. Vi vaknade imorse till en grå himmel och temperaturen har verkligen sjunkit. Jag fryser och håller mig inomhus, vilket inte min son gör. Men han har filt på sig där han sitter, tror jag. Har faktiskt inte tittat så noga.

Kanske jag kan få någon att laga min pelletsbrännare så att jag kan få lite varmare inomhus. Det är faktiskt inte så lätt. Har kontaktat firman, men de säger att jag behöver en rörmokare. Det har jag faktiskt varit säker på hela tiden, men ingen rörmokare har velat komma och laga röret som är läck, då de menar att man inte få det om man inte arbetar för firman som fabricerat brännaren. Nu har de dock svarat mig i ett brev att jag behöver en rörmokare. Min spanska är ju inte på topp, men fick tag i en som ringde en rörmokare och han skall komma och titta på den i eftermiddag. Men han som ringde och som jag kunde prata engelska med, var väldigt tydlig med att han bara kom och tittade och kanske lagade den, men inte säkert. Vi får se. Väntar nu på att någon kommer, kanske. Mycket osäkert. Vi får se vad som händer.

Bild på utsiktstornet vid Castillo de Cox och badande vän.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s