Hundklippning.

Igår klippte jag mina hundar, jag och jag. Jag lämnar in dem till en som är professionell klippare. Det heter väl inte heller klippning, tror att det heter trimning. Men korthårigare blev de i alla fall. När jag hämtade dem hade frisören, klipparen, trimmaren försett dem med vars en gulorange rosett. De var så himla söta, tyckte jag, men jag är ju partisk som matte. Jag tror att hon också tyckte det eftersom hon hade lagt ut en bild av dem på sin Facebook sida. De blev dock ganska lyckliga när de fick gå och lägga sig utan rosett. Själv är de inte så upptagna av hur de ser ut, men jag tror att jag hade orsakat ståenden ovationer på stranden imorse om jag hade haft rosetterna på dem där. Det hade jag inte. Det får vara nog med uppmärksamhet. Har fått lite energi tillbaka efter avskedet av min son och till och med dammsugit golvet. Det knastrade ganska bra när jag gick omkring därinne. Sitter nu ute i solen. Men fick en sådan där email, ni vet alla de email vi blir översköljda av, på denne stod det: ”Beställ en tur till värmen med SAS, åk nu till värmen i Spanien”, något sådan stod det. Ja, det kan man kanske locka med, men i 3 morgnar har det varit 0 grader på morgonen, i Lyngdal i Norge var det +2 grader vid samma tidpunkt i förrgår. Undrar vilket håll man skall åka till för att få värme, inte just nu Spanien i alla fall. Jag kan dock fortfarande sitta ute i solen och äta frukost och som nu att skriva. I skuggan är det just nu bara 14 grader, inte så väldigt varmt. Solen lyser dock mest hela dagarna. Det var förra veckan som den lyste med sin frånvaro. Ja, man kan ju lysa på olika sätt. Ja, jag har i alla fall dammsugit. Har faktiskt en massa saker som jag borde ta itu med, utan att göra det. Kan alltid säga imorgon, men tyvärr kan jag ju inte skylla på att jag inte har tid. Ni som jobbar skall vara glada över att ni alltid kan skylla mycket på att ni inte har tid till det eller det. I regel har man ju också då tid för det som man har lust på, inte alltid men ofta får man på något sätt ihop tiden så att det som är lite mer kul hinns med. Men jag då, som egentligen har hela dagarna till mitt förfogande kan ju inte med gott samvete skylla på att jag inte har tid. Jag tycker tiden försvinner likväl. Men det kan ju också vara lusten som saknas, och det gör den. Det är ju mycket av de tråkiga sakerna som jag skjuter upp till nästa dag. Det finns många nästa dag. Skall kanske sätta upp en lista på allt det som jag bör göra men inte gör och sedan kryssa av när jag har gjort. Kanske jag känner att jag har gjort något då. Skall nog pröva med det. Skall göra en lista. Bli duktig, ta tag i saker och ting.

2 kommentarer

  1. Nej, detta är faktiskt inte ett manana land. I Sverige och Norge kom aldrig leveranser och hantverkare när de lovade. Det gör de faktiskt här. Skulle de bli 15 minuter försenade så ringer de och ber om ursäkt. Helt fantastiskt, inte något jag har varit van vid i Sverige och Norge.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s