Spanska konstitutionsdagen.

Idag blev jag äntligen färdig till att köra till posten med ett brev som jag borde ha postat i måndags. Först hade jag glömt var jag hade lagt mina kuvert och hittade inte heller var jag hade lagt mina uppgifter att logga in på min bank i Spanien. När jag inte hittar det jag vet var det skall ligga, så är det faktiskt inte någon idé för mig att leta. Letar igenom hela huset har inte en aning. Men plötsligt imorse när jag var ute med hundarna fick jag upp ett minne av att när min son skulle komma, städade jag undan allt som låg på skrivbordet. Ni vet någon gång skall man ju plocka undan saker efter sig och jag gör det när jag skall få besök. Men då hittar jag också en del omöjliga ställen att lägga det på. Kom ihåg, hittade kuvert, skrev adress och körde direkt till posten. Där stod ett gäng engelska damer och vinkade till mig när jag gick ut ur bilen och skrek: ”It is closed.” Det var tydligen mer än jag som skulle till posten. Ja, det var stängt. Kom plötsligt ihåg att jag hade sett något om någon national helgdag i dag. Så var det. Det var spanska konstitutionsdagen. Den är nog ganska viktig i Spanien.

Jag skämdes lite. Här bor jag i Spanien och vet inte när de har sina viktiga helgdagar. Jag tror att många svenskar hade blivit lite stötta i kanten om våra invandrare inte visste när midsommarafton var eller valborgsmässoafton och kanske inte heller Sveriges nationaldag. eller att invandrare i Norge inte visste att 17 maj var en helgdag. Jag tror att vi hade ryat om att om man skall bo i ett land så måste man lära känna det landets kultur och jag har också hört folk säga att man måste lära sig det landets språk. Jag som inte kan säga en hel mening på spanska. Har gjort mina tappra försök och har inte gett upp helt ännu. Men svårt är det och jag hyser mer och mer förståelse för invandrare i Sverige och Norge. Svenskan räknas ju dessutom till ett ganska svårt språk att lära sig och spanskan har jag hört att många säger är så lätt. Ja, jag säger det inte, absolut inte. Måste ju i så fall erkänna att jag måste vara obildbar. Jag har ju kunnat lära mig andra saker upp genom åren, men spanskan ”icke sa Nicke”. Jag borde dock verkligen kunna klara av att lära mig de spanska helgdagarna. Skall jobba på det. Till mitt försvar så läser jag dock på Internett att det finns 15 nationella helgdagar och sedan en hel hög med lokala helgdagar. Måste nog plugga på dem också. Något skall jag väl kunna lära mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s