Jakt.

Ja, de flesta som känner mig vet säkert att jag inte är så entusiastisk för jägare och jakt. Men klart vet jag också att jägare har sin egen förklaring på jakt. Naturligtvis fick jag kommentarer på mitt inlägg igår om jakt, älgar och rådjur. Och lamm. Kommentarer som var som en föreläsning i varför man jagar. Det låter alltid på jägare som att de faktiskt jagar för att de är sådana stora djurvänner. Som om de plötsligt vaknat upp och förstått att djuren måste inse att jägarna måste skjuta dem för att hålla beståndet nere. Att de är sådana djurvänner som gör det egentligen för att hjälpa naturen och djuren. Ja, kanske det finns mer att äta för dem som är kvar, men om vi människor verkligen skulle värna om naturen så finns det nog många, många sätt att göra det på som inte inbegriper jakt och slakt. Jag fick också av en läsare en lektion i varför man inte kan använda älgens päls. Jag tror inte helt att han hade förstått andemeningen i det jag skrev. Men okey, vi alla får tycka och mena det vi menar. För mig blir det som att säga att minkarna väldigt gärna vill vara i sina burar för att bli pälsar åt någon som älskar deras päls. Att de, minkarna alltså, egentligen bara är glada för att bli så uppskattade som de blir när de väl är pälsar.

Som om man inte jagar för nöjes skull, låter lite otroligt för mig. Varför i fridens namn skulle någon gå ut i naturen för att njuta av naturens med en bössa. Det kan i alla fall inte jag förstå. Varför inte plocka svamp istället, eller bara sätta sig ned och njuta av dofter och ljud. Många anför alltså att man inte gör det för nöjes skull, för då hade man inte gått upp grytidigt och gett sig ut för att sitta på pass i regn och rusk och frysa osv. Nej, det förstår inte jag heller, men är helt säker på att det inte handlar om att de faktiskt tror att älgarna eller rådjuren som skjuts är tacksamma mot dem. Och jag har större förväntningar på jägarnas intelligens än att jag tror att de är så dumma, att de tror det. Bara man ser bilder när ”jägare står och trampar på ett lejonhuvud eller björnhuvud så ser man på deras uttryck att detta är för nöjes skull, inte för att rädda djuren. Det ser ut som de känner sig mäktiga och stora som har vågat att döda ett djur.

Här kommer en bild på en stolt jägare då han känner sig väldigt manlig över att ha dödat en älg!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s