Pelletsbrännare och sidensängkläder.

Igår kväll, sent fick jag äntligen värme i mina golv. Har haft rörmokare här 3 dagar och äntligen fungerade allt. Det var dock en pärs för honom. Han har vid varje besök sagt att nu fungerar det. Jag har gått runt och känt på golvet. Ni vet kanske att till slut inbillar man sig att det i alla fall är lite värmen. Har likväl fått slå på AC:n på kvällen och svept in mig i filtar framför TV:n. Det har alltså inte fungerat. Skrivit till tillverkaren, de har svarat mig och sagt att det är inte Pelletsbrännaren det är något fel på och då kommer inte de ut. I söndags författade jag ett långt brev på spanska med hjälp av Google translate. Rörmokaren kan nästan bara spanska. Denna gången började han alltså att felsöka pumpen och det var ett spännande uppdrag. Jag hade slagit på brännaren innan han kom så att han skulle se att den fungerade. Han fick utan stora problem igång pumpen till nedervåningen, men jag har golvvärme också i ovanvåningen och där var det större problem. Dels var allt så varmt så han brände sig. Jag tyckte väldigt synd om honom, men pumpen fungerade likväl inte. Han försökte laga den med resultatet att strömmen bröts. Fick igång pumpen, men nu gick inte pelletsbrännaren. Den var helt död. Inget liv alls. Han jobbade med detta länge fram till att han förstod att det var en säkring som hade gått när strömmen hade brutits. Han kommer tillbaka om 2 dagar sade han. Denna gången tror jag att jag kan meddela honom att jag har värme inne i huset inte bara i pelletsbrännaren, som tidigare. Han gjorde ett bra jobb och jag har lärt mig att säkring heter fusible på spanska. Ännu ett spanskt ord alltså. Undrar hur många gånger jag kommer att ha nytta av det?

När han kom höll jag på att tvätta mina sidenpåslakan och örngott, så jag hade lakan hängande i hela huset. Jag har 5 påslakan i siden. De skall tvättas på ett speciellt sätt och därefter skall de strykas på båda sidor medan de ännu är lite fuktiga. Det blev inte så mycket av det igår. Jag sprang mest upp och ned samman med rörmokaren. Jag är ju lite nyfiken av mig. Idag har jag alltså fått stryka sidenpåslakan och örngott istället. De var ganska torra nu, inte alls fuktiga. Men det får mina gäster överleva. Alltså att de är lite mer skrynkliga än vad de skall vara. Jag tycker faktiskt om upplevelsen av att stryka siden. De blir så lena och glansiga att ta på. Jag har en konstig hobby genom att jag ju alltid går och känner på mjuka saker. Filtar, kuddar osv. Den är en speciell känsla när jag stryker med handen över mjuka saker. Älskar ju att lägga mig på kvällen och känna sidenet omsluta min kropp. Unnar mina gäster samma känsla, därför sidenpåslakan men inte underlakan. Man halkar av sängen om man har underlakan i siden., säger i alla fall min ene son. Mina barn är nog inte lika begeistrade över siden som jag är, men jag jobbar på med det i alla fall. Kanske de kommer att uppskatta det så småningom. Har lyckats att frälsa ett och annat barnbarn i alla fall. De är lite lättare att påverka. Nu är i alla fall värmen igång och sidenpåslakanen strukna. Nu kan jag bara slappa av i min pensionärstillvaro ett tag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s