Fredag igen.

Varmt igen på stranden på morgonen. Fick ta av mig min sommardunjacka och gå i t-shirt. Barfotadamen har dock tagit på sig skor nu och min lilla strandhobbit har inte synts till på över en månad. Han är nog en sommarfågel. Kommer kanske igen när det blir varmare. Termometern har ju varit nere i 3 grader på morgonen och då kanske det blir lite kallt att jogga naken. Det var en underbart vacker soluppgång. När jag kom hem blev det roddmaskin, en bra början på dagen. Granatäpple och yoghurt till frukost. Smakar jättegott. Granatäpplen är just nu väldigt fina, så det gäller att njuta av dem. Har också lärt mig via Internett hur man skalar dem på ett inte alltför kladdigt sätt. Har därefter varit inne på emailen för att se om jag äntligen kunde få tillgång till mina elräkningar på Internett. Det gick inte idag heller. Har nu försökt i en vecka. Fått diverse email om hur jag skulle göra för att registrera mig. Deras anvisningar har dock inte alls stämt. Har försökt och försökt. Har nog använt minst 10 timmar till det. Tur att jag inte har ett jobb att sköta. Igår ringde jag dem också ett par gånger. Då fick jag till svar att de skulle sända mig mitt passord och användarnamn. Hörde inget, fick inget Mail. Efter ca 1 timme, fick jag ett Mail, där de beklagade men det hade hänt något med min inloggning så att det inte var möjligt för mig att logga in mig. De skulle höra av sig när problemet var löst. Hörde inget igår. Skickad nytt Mail idag och frågade om vad som hände. Fick svar att de inte hade kunnat lösa det men kanske på måndag. Bara att vänta alltså. Undrar vad som har skett och undrar också om jag verkligen får tillgång till det.

Ja, att det tar tid att handskas med allt det elektroniska har man ju många bevis för idag. Jag undrar lite vad som händer med den sociala intelligensen hos det uppväxande släktet. Läste att elever i skolan klagar på att det inte finns nog med uttag för att ladda mobiltelefonerna. Det innebär alltså att de måste vara tillgängliga hela tiden på mobilen och på nätverk. I skolan!!! Hörde också någon som sade att föräldrarna kräver att deras barn är tillgängliga på telefon hela tiden, så att de kan meddela sig med dem. Undrar hur vi klarade oss en gång i tiden. Jag som trodde att man kunde ringa till skolan om det var något väldigt viktigt som man ville meddela sina barn. Det går tydligen inte längre. Jag tror faktiskt inte heller att det är så bra att hela tiden kunna nå sina barn. Är det för att veta var de är eller vad de gör eller varför. Barn kan säkert nu som förr inte säga hela sanningen till sina föräldrar. Men kanske de snart sätter GPS på alla barn så att de inte kan ha någon hemlighet alls. Visserligen tror jag inte på hemligheter, men en och annan vit lögn får väl föräldrar leva med.

I Frankrike läste jag att man nu har infört totalförbud för mobiltelefoner på skolan. Verkar att vara en bra idé som jag ser det. I Frankrike var det också tidigare inte lov att ha mobiler på lektionerna, men det var tillåtet att ha dem på rasterna. Man hade dock sett att det sociala umgänget inte gick genom de närvarande sociala kontakterna, utan via mobiler. På en mobil missar man ögonkontakt och kroppsspråk som är nog så viktigt att utveckla. Jag skulle önska att fler länder tog efter detta förbud. Kanske också föräldrar borde sätta fler gränser över hur man umgås med vänner och andra. Inget kan ersätta en verklig kontakt och jag blir nästan mörkrädd när jag hör barn som skryter över hur många vänner de har. Vänner har man några få, man kan inte ha flera 100 som vänner. Det är inte vänner, det är bekantskaper, och nästan inte det om man bara har umgåtts via nätet. Hoppas att man gör några krafttag för att rädda den uppväxande generationen så att vi inte helt avvecklar empati och verklig vänskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s