Underbar morgon på stranden.

Idag kom jag faktiskt upp i tid och kom ner på stranden så att jag hann att se solen gå upp. Det var lite molnigt samtidigt som solen sken genom molnen här och där. Jag kunde inte låta bli att ta ett foto på berget som ligger ganska långt borta. Solen sken på berget men inte runt det. Det såg nästan förföriskt ut. Annars har jag mest varit hemma idag. Rott på min roddmaskin och simmat mina 1000 meter i bassängen. Det är helt fantastiskt med värme i bassängen nu när temperaturen inte medger den riktiga hettan här i Spanien. Men verkar som strömmen blir ganska dyr. Skall försöka nu med att installera solpaneler på taket. Ja, det blir också ganska dyrt, men de har lovat att jag kommer att tjäna in pengar på det. Jag som inte vet så mycket om solpaneler eller solvärme, kan ju säkert lätt bli lurad. Men det finns väl ett ordspråk som säger ”den som inget vågar vinner inte heller något.” Jag kan ju klart bli lurad. Man pratar här om en extra avgift som man måste betala till elbolaget som gör att det inte skall löna sig med solpaneler. Firman har dock lovat mig att det handlar om man använder mer ström än vad jag kommer att göra. De har rekommenderat solvärme på dagen utan batterier och därför att man använder elbolaget nattetid. Inte vet jag, men det kommer väl att visa sig. Har i alla fall bestämt mig för att göra det, installera solpaneler alltså. Alternativet är annars att stänga av värmen i poolen för elräkningen har verkligen stigit sedan jag installerade det. Jag vill inte stänga av värmen i poolen, känner mig som en 2-åring, när jag säger ”vill inte”. Kan höra någon vuxen säga till mig: ”Ibland måste man göra det som man inte vill.” Ja, jag vet, men skall likväl försöka att ge lov att vara den där 2-åringen en stund till.

Mina barn har en massa invändningar, egentligen är det kanske de som är den vuxnes röst för mig. De varnar mig för att jag inte skall lita på allt som säges. Nej jag vet ju det, men det är mycket trevligare att lita på det folk säger än motsatsen, så jag tror jag fortsätter med det. Jag har ju blivit lurad för och överlevt det, så jag kommer nog inte att dö av att bli lurad en gång till. Annars har jag nu fyllt upp ett helt förråd med pellets. Köpte 20 säckar för 1 1/2 vecka sedan och de är nästan slut. Om jag beställde 20 så fick jag betala 10€ i utkörning, så istället för det köpte jag nu en hel pall, det blev 77 säckar och det var utkörningen gratis. Så nu har jag pellets en stund, men det går åt väldigt mycket pellets tycker jag. I pelletsaffären frågade de mig om jag åt pellets eftersom det tog slut så fort. De menade också när de levererade pelletsen att den borde räcka i 5 månader, jag tippar på 1 månad. Inte vet jag vad som är fel, men ja, kanske det är något med inställningen. Skall kanske kunna programmera brännaren annorlunda, men förstår ju inte det heller så bra. Ja, det är mycket som kanske hade varit bra om man hade någon släkting eller annat här nere som kunde spanska och kände till saker här. Det gör ju inte jag. Skall i alla fall bli spännande att se hur det blir med solpaneler. Kanske jag efteråt kan hjälpa någon annan att undvika att göra de felen jag kanske gör, eller inte gör, det vet jag inte ännu.

Foto av berget på stranden imorse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s