Galna inlägg i #metoo# andan.

Idag är det precis en sådan underbar dag som det skall vara i Spanien i december. 24 grader i skuggan och vindstilla. Jag bara njuter och är väldigt glad för att jag inte befinner mig i Sverige och/eller Norge. Läser ju om trafikvarningar, snö, snöblask och underkylt regn. Här håller tomtarna på att klättra in i husen. Det är tydligen en spansk sed att hänga ut klättrande tomtar på balkonger och utanför fönster. Idag har jag också skrivit under papper på att få solpaneler installerade. Det tar tydligen lite tid. Först skall de få klart ifrån kommunen och sedan skall de beställa varorna. Därefter tar det tydligen ca 25 dagar för allt är i ordning, så det bli väl någon gång i slutet av januari eller början på februari. Gläder mig att jag sedan skall kunna ha aircondition på med gott samvete på dagtid på sommaren. Nu på vintern behöver jag inte den. Men den är bra att ha när Pelletsbrännaren inte vill, och det händer ju ibland. Men just nu fungerar den som en klocka. Men jag har faktiskt haft klockor som inte har fungerat, så jag vet inte helt varför man säger att saker och ting går som en klocka. Men det är ju bara en fundering.

Fick idag ett höra om något som min förre kollega och numera chef på min tidigare arbetsplats hade skrivit till sina medarbetare. Det var nästan som att jag satte skrattet i halsen. Ibland blir jag lite förundrad över att vuxna människor inte har någon insikt alls i vad de gör och säger. Ja, jag säger också fel saker ibland och då får man ju be om ursäkt i efterhand, och försöka få folk att förstå att man menar det. Men i detta fallet blev jag lite tagen på sängen. Hon hänsyftar alltså på #Metoo# kampanjen och säger att den också är aktuell på avdelningen. Hon fortsätter klampa på i ullstrumporna med att säga att man skall kontakta lydelsen, närmaste ledare, osv om man upplever trakassering på arbetsplatsen. Det var ju så sent som i höstas som detta gjordes med resultatet att man menade att mobbningen och trakasserierna var så subtila att man inte gjorde något. Men man gjorde något man omplacerade offerter så att ledaren och hans hejduk kunde få lova att fortsätta som tidigare. Likväl har alltså denna personen mage att skriva att man inte accepterar oupplevd trakassering. Då jag själv också blev utsatt för detta (och en del andra) utan att få gehör för det, så undrar jag om detta nu plötsligt skall hanteras annorlunda än tidigare. Skall man då gå tillbaka också på tidigare resultat av anmälningar eller? Som det är nu är jag ju ganska säker på att det inte är många som vågar gå till sak med det.

Det blir lite som bajerpartiets lagar. Den går i stort ut på att Bajern alltid har rätt och aldrig skall gå med på någon förmån för någon annan än de, att de alltid skall vinna en kamp osv. Det står visserligen också att de alltid skall bjudas på första ölen och att man skall införa kylskåp på Systembolaget. Jag tror att det är ett fotbollslag och jag hoppas att de har skrivit sitt valmanifest och har haft kul när de gjorde det. Hoppas också att de har mer insikt i vad de gjorde än vad min förre detta kollega gjorde när hon skrev sitt ”valmanifest”. Ja, lite kul att få lite information om att ledningen på min tidigare arbetsplats är ungefär lika galna som tidigare. Det gör ju faktiskt att jag uppskattar min pensionärstillvaro ännu mer. Men kan ju inte annat än tycka synd om de som måste leva kvar i den miljön. Ja säga vad man vill men den här #metoo# kampanjen för i alla fall fram till många ord. Det hade kanske varit bättre om den hade fört fram till mer förändring och handling.

Så här ser det ut just nu i min trädgård en underbar decemberdag.

2 kommentarer

  1. Kul att du följer mig, du skriver själv bra. Ja, jag avundas inte dig i snö, slask och regn. Det är bättre väder här. Önskar också dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

    Gilla

  2. Det är inte utan att jag avundas dig då jag ser din trädgård. Här på Finlands västkust har vi en vinter som inte kommit igång. Någon minusgrad och lite snö, sedan någon plusgrad och lite regn. Så håller det på. Senaste prognosen lovar ändå snö åt oss i morgon, Dessutom minusgrader både på julafton och juldag, men sedan slask på annandan. Ingen is på byns rink, så det blir lite tråkigt jullov för barnen.
    Kan bara önska Dig ett gott slut på detta året och god början på det år som kommer!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s