Juldagen

Det blev ingen fläskfilé eller som jag skall kalla den julfilé igår. Jag försökte att göra en så kallad pulled pork, men var väl lite sent ute och inte vet jag vad det är för ugn jag har, den fanns ju här när jag köpte huset. Men efter någon timme på svag värme så hade den alltså stängt av sig själv. Det är ju bra att veta att den gör det om jag skulle glömma den någon gång. Undrar hur man kan ändra på det, antagligen någon inställning som jag inte har hittat ännu. Försökte igen i natt, men den hade åter stängt av sig imorse. Nu ger jag upp, får äta den utan att den har blivit helt som jag hade tänkt mig, men jag har smakat på den och den är ätbar. Har gjort undan all den där motionen som jag har pålagt mig själv att göra, alltså strandpromenaden på morgonen, 5 km, rodd på roddmaskinen 15 minuter och simmat mina 1000 meter i bassängen. Gjorde det lite tidigare än vanligt så det var lite kallare i luften än vad de brukar att vara. Det såg lite kul ut när jag simmade och det rök av värmen i bassängen. Såg nästan ut som de heta källorna på Island, har visserligen bara sett dem på bild.

Nu sitter jag i morgonrock och luktar klor. Bör kanske söka mig in till duschen så att klorlukten försvinner. Hade egentligen planerat att köra till stranden igen eftersom det är på juldagen allt händer i Spanien. Det är idag stranden översvämmas med utklädda människor som går omkring och sjunger och dricker Cava. Det är en otrolig feststämning. Just nu har jag inte helt bestämt mig för om jag skall eller inte skall. Börjar nog bli lite för bekväm av mig. Det känns ganska lockande att bara stanna här i mitt hus, sitta ute i solen med en kopp kaffe, lyssna på en bok och kanske sticka litegrann. Antingen är jag folkskygg eller för bekväm av mig. Tror att det är en kombination av båda de sakerna. Tur att min son och hans familj kommer ner den 3 januari så att jag inte börjar isolera mig helt och hållet. Skall börja med att duscha får se sedan.

Så här såg det ut på stranden för 2 år sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s