Trettondagen.

Klockan 17:30 igår läste vi om att de 3 vise männen kom med båt till Torrevieja och sedan skulle gå i procession genom staden. De skulle alltså anlända klockan 17:30 och det är en halv timmes körning till Torrevieja och samtidigt var inge klädd. Likväl så kom jag och min svärdotter på idén att vi skulle åka dit. Tänk bara 2 tonårstjejer som brukar ta en timme på sig för att sminka sig, 2 något motvilliga lite äldre killar och så vi 3 som måste kallas vuxna och förståndiga. Men det var vi som kom på tanken. Jag hade shorts och valde att inte byta om, det var ju bråttom. Jag stod bara och tjatade om att ni kör vi, nu kör vi. Tjejerna hann att byta om och såg väldigt eleganta ut redan efter 10 minuter. In i bilen alltså, vi var 7, bilen är gjord för 5. Ni kan tänka er hur det såg ut. Två eleganta tonårstjejer i kofferten. Helt klart olagligt. Men vad gör man. Iväg. Vi körde inte så långt förrän vi såg att vi inte skulle hinna. In i den närmaste större by istället. Kunde ju passa på att äta. Där möttes vi av en procession som skulle starta. Det började att bli lite kallt och mörkt och tjejerna kom på att de inte hade hunnit att ta på sig jackor. De frös, men min gentlemannason lånade ut sin jacka, så han frös istället och tjejerna såg ut som siamesiska tvillingar. Att se processionen var jättefint. De dansade och sjöng och kastade ut godis till barnen som var beväpnade med stora plastpåsar att samla upp godiset i. Vi avslutade med att äta på en Kinarestaurang. Jag fick komma in till trots för min något avklädda skepnad. Jag hade i alla fall hunnit få på mig en jacka. Såg kanske lite konstigt ut. Jacka och shorts.

Det blev en fin kväll i alla fall, alla var nöjda efter ett tag och vi lyckades klämma in alla i bilen hem också.

Imorse var det ju stranden som vanligt. Jag vet inte helt var vi får våra samtalsteman ifrån redan till frukost. Pratade om när folk dör oftast. Mycket riktigt det är tydligen i januari och mars enligt Google. Igår kom vi till och med in på hur lik ser ut efter att de har fått ligga i varma lägenheter i en månad och mer. Fantastiskt hur sjuka tema vi halkar in på. Och vid måltider dessutom. Men statistik är kul. Visste ni att det föds 5 barn varje sekund i världen och bara 2 dör varje sekund. Alltså ökar det med 200 000 personer varje dag. Och så pratar vi om att alla måste vaccineras för mässling eftersom det har förekommit ett dödsfall någon gång för länge sedan. En sak är vi i alla fall säkra på att det kommer att ske, nämligen att vi faktiskt kommer att dö.

När man väl snöar in på statistik så blir jag lite fångad. Lite skrämd också, som t.ex att en tredjedel av landets 9-11-åringar är överviktiga. Är det dataspel och TV osv? Inte vet jag, men någon orsak måste det ju finnas. 800 000 person dör av svält medan 6,5 miljarder människor är överviktiga. 62 personer i världen äger mer än hälften av världens kapital. • Kristna tillbringar 388 000 000 000 arbetstimmar varje år med att berätta för andra om Jesus! Prata om slöseri med arbetstid!!

Ja, man kan fortsätta i evighet kring världens absurditeter.

Jag föredrar trettonaftonsprocessionen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s