Pinjelarver, pinjeträd osv.

Igår åt vi middag inomhus, det börjar bli lite för kallt. Killarna och tjejerna låg likväl i bassängen tills det blev mörkt, det är ju varmt i vattnet även om man fryser till is när man kommer upp. Då min son och jag gjorde en perfekt bearnaisesås så blev det en hel del äggvitor över så tjejerna försåg oss med maränger till dessert. Jättegott. Killarna också den äldste, alltså min son började inspektera spritförrådet för att laga drinkar och coctails, de blev helt till sig. Gjorde en annan variant av whisky sour. Jag är inte helt säker på att den hade fått godkänt i den stora drinkboken, men vad gör det. De gick dock så mycket in i den här uppgiften att de redan nu på förmiddagen har kört till Torrevieja för att inhandla diverse ingredienser till drinkar. Hoppas att vi överlever dagen, så att inte alla blir helt utslagna av olika alkoholhaltiga coctails och drinkar. Det är min tur att laga middag idag, men naturligtvis kunde inte min matlagningsälskande son låta bli att planera tilltugg till drinkarna, så det skall vi alltså också ha. Kanske tur det. Bra med lite mat att späda ut alkoholen med.

Idag var det iskallt på stranden, bara 3 grader. När solen tittade fram blev det dock lite varmare och vi kunde knäppa upp jackorna i alla fall. Vi tog likväl frukosten utomhus i solen. Det gick bra. Samtalsämnet rörde sig inte bara om död idag. Vi tog faktiskt lite vara på pinjeträd. Pinjelarverna är otäcka små kryp som inte är så bra för hundarna. Pinjenötter tycker vi om att äta, men att ananas på engelska var döpta efter deras likhet med pinjekottarna hade jag inte en aning om. Det tog min svärdotter reda på. Tur att vi har Google och podcaster. Man lär sig en del, tyvärr lär jag mig massor, men kommer inte ihåg det imorgon. Därför känns varje kunskap som en ny kunskap. Och det är ju positivt att hela tiden upptäcka nya saker som jag inte visste, men likväl var ny kunskap för mig dagen innan också. Spännande att upptäcka allt på nytt och på nytt och på nytt!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s