Fortfarande kallt.

Iskallt på morgonen. Idag 1 plusgrad och snö på Costa del Sol. Tur att vi inte är där. I Spanien intager man likväl frukost utomhus och jag sitter och skriver utomhus. Fingrarna håller visserligen på att frysa till is, så jag funderar lite på att gå inomhus och skriva. Det gjorde jag, alltså gick inomhus för att skriva. Solen skiner dock som vanligt så i solen där det är lä, är det ganska varmt. Inomhus slåss vi lite om värmen. Min son skruva ner temperaturen till så där 10 grader, jag och min svärdotter skruvar upp den. Min son är livrädd för att sovrummet skall bli för varmt. Han är välkommen ut till mitt sovrum, där är det alldeles perfekt på natten. Visserligen med filtar och omgivningen som kanske håller sig kring 5 plusgrader. Helt perfekt att sova i under varma filtar. Till och med Fluffy har nu gett med sig och sover utomhus hos mig. Inatt accepterade hon visserligen att ha en filt över sig, hon tycker vanligtvis inte om det. Men något måste man ju offra om man vill ha sällskap i sängen. Imorgon skall båda hundarna klippas, då kanske de behöver fler filtar när de skall sova hos mig.

Det finna alltid en liten konkurrens mellan Costa del Sol och Costa Blanca här. Var är det bäst att bo? Just nu leder Costa Blanca på Facebook med hästlängder eftersom det har varit närmast snökaos på Costa del Sol och minusgrader. Så inte på Costa Blanca, men kallare än normalt är det. Ser man på väderleksrapporter så brukar Costa Blanca vara några grader varmare på dagen till trots för att Costa del Sol ligger lite mer söderut. Kanske det är på grund av att det ligger närmare Atlanten, inte vet jag och de som har valt Costa del Sol är inte eniga med mig, men vad gör det när det normalt går över 30 grader på båda ställena om någon månad.

Fick veta att det hade snöat i Sahara också nu så man kan överhuvudtaget inte lita på något mer åtminstone inte vädret, när man nu har kunnat lite på det, vädret alltså. Man kan dock åka skidor i Sierra Nevada på dagen och åka ner till kusten och bada på sommaren, det är inte så många ställen man kan det på i Norge eller Sverige. Har alltså möjlighet att tillfredsställa alla olika önskemål angående vädret.

Här kommer en bild på Costa del Sol hur det ser ut där just nu:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s