Harjakt/lek

Nu har det gått många dagar sedan jag skrev sist här. Vet inte helt varför, blev lite apatisk efter att min son och hans familj åkt iväg. Kom mig liksom inte för med något alls. Inget kändes motiverande för mig. Har successivt kommit igång igen. Simmade inte på några dagar, lite slö också på roddmaskinen. När jag inte gör något fysiskt mer än att gå på stranden på morgonen så kommer jag liksom inte igång med något alls. Har börjat igen med simning och rodd. Kommer sig sakta men säkert igen. Idag har jag faktiskt kommit igång också med att registrera mig hos tandläkare och försöker så smått också med att skaffa mig en läkarkontakt. Inte för att jag är sjuk, men kanske man ändå skall ha möjlighet till att få kontakt med någon läkare här nere. Kan ju behöva det för eller senare. Har dock inte gjort så mycket med min registrering i Spanien. Väntar på ett papper från försäkringskassan i Sverige. De har tydligen 2 månaders behandlingsfrist, det tar tid med alla papper. Måste också börja tänka på min deklaration i Norge. Vet inte helt hur jag skall få tag i alla papper som min revisor behöver. Får faktiskt inte alla de som jag brukar få, papper alltså. Kanske de inte hittar mig, har ju flyttat runt lite de sista åren, men trodde att jag hade eftersändning av post i 1 år och det har inte gått ännu. Dagarna blir alltså passiva men ändå har jag många tankar om saker som jag måste ta tag i, blir mest dåligt samvete som inte gör mig gladare.

Skönt i alla fall att komma ner till stranden. Känner då varje morgon att jag är glad över att jag inte behöver ge mig ut i regn, snö och is. Men likväl kan jag känna att jag saknar sommaren här också, när jag bara gick iväg på morgonen i shorts och linne. Och gick barfota i sanden. Nu har jag skor och jacka och temperaturen är inte mer än ca 7 grader på morgonen. Blir ju snart varmare efterhand som solen kommer fram och det gör den ju här nere. När jag ser solen klättra över horisonten så blir jag varje morgon på bättre humör och att höra vågorna slå in mot stranden är ju också en anledning att känna mig priviligierad som har tid och möjlighet att leva så här. Skulle nog likväl behöva ett jobb eller något annat som känns viktigt att göra. Får se vad jag kan hitta på.

Jag tror att mina hundar likväl uppskattar att ha det som de har det, även om de blir sura på mig när jag någon gång åker ifrån dem. De har blivit mer och mer bortskämda med att hela tiden ha mig i närheten. Jag vägrar att ta med dem i bilen varje gång jag åker och handlar. De blir sura när jag lämnar dem här i huset, men ännu surare om jag lämnar dem i bilen för att gå in och köpa mjölk i en affär. Så alltså de får stanna hemma. Pippi som alltid följer mig i hälarna när vi är på stranden såg igår för första gången 2 harar som lekte. Hon glömde allt, hoppade ner från träbron som jag går på ner till stranden. Det var nog ett hopp på 2 meter, men hon glömde att hon själv inte tror att hon kan hoppa. Hela hennes förnuft försvann, trodde nog att det var några små hundar som hade kul samman. Hon ville vara med. Jag tror inte att det var någon jaktinstinkt som gjorde att hon hoppade, hon brukar ju bara titta oförstående på Fluffy när hon jagar fåglar. Men ner hoppade hon och iväg försvann hon. Jag fortsatte och gå och naturligtvis blev hon orolig och hararna försvann ju, så hon fann sig själv övergiven på okänd plats. Kom farande efter mig som ett jehu och såg ganska förebrående på mig. Idag tittade hon extra på samma plats, men hoppade alltså inte ner för att söka efter harar och idag såg vi ingen hare där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s