PC, IMac,Mac osv

Idag har jag använt hela förmiddagen och en del av eftermiddagen kommer jag också att använda till alla mina ”computer”. Har alltför många och har av misstag tecknat ett abbonemang hos ZoomSupport och MacKeeper. Ja, MacKeeper var väl inget misstag direkt, men jag blev ledd till ZoomSupport efter att de hade rensat min ena MacBookPro, jag har 3 stycken och en IMac. Det är för många. Jag har ju IPad och IPhone också. Hur många kan man använda. Tidigare var det ju faktiskt så att jag behövde lite olika till olika funktioner men inte nu när jag inte jobbar. Ja, jag behövde väl inte 3 MacBookPro, men den äldste är så pass gammal, att den inte fungerar speciellt bra. Skall kanske skänka den till välgörande ändamål. Vet inte va man kan gör med den där heller förstås. Kanske den bara får stå här. Med det var de här ZoomSupport, jag läste lite fel och förstod inte att det faktiskt rörde sig om 8000:-NOK. Men plötsligt var det hänt. Till min ursäkt får man säga att jag samtidigt som jag höll på med det, hade mitt besök här och var med och lagade mat och pratade med dem. Men nu är det som det är. Jag har support på 3 Mac och då gäller det ju att använda mig av det. Det tager flera timmar för dem att gå igenom mina Mac. Så därför har jag alltså använt lång tid till det här. Just nu håller de på med min IMac och en av MacBookPro. De chattar med mig och ringer mig från USA. Pratar mycket och jag hänger ju faktiskt inte med hela tiden. Jag undrar mycket på hur det kommer att bli med mina Macar när de är färdiga. Hoppas de är helt friska efter detta ingreppet. Sedan kommer de tydligen att gå igenom dem en gång i månaden för att se till att de fungerar perfekt. Så nu måste jag ju använda allesammans hela tiden, hur nu det skall gå till. Jag behöver ju faktiskt göra lite mer än att bara sitta vid en dator. Men när det kostar så mycket som det gör så skall jag i alla fall ge dem jobb.

Ja, det var mina datorproblem för övrigt har jag följt med lite på vad som har skett med killen som Hennes och Mauritz lagt ut som annons. Den ni säkert vet säger något om att han är den coolaste apan i djungeln. Det fick man alltså inte skriva. Många som har reagerat och i Sydafrika är det tydligen fullt upplopp. Jag som kallade min yngste son för apa när han var liten. Det var faktiskt som ett smeknamn och han verkade att gilla det. Han klättrade på allt, så smeknamnet passade på honom. Det var en öm kärleksförklaring. Menat som det i alla fall. Men nu förstår jag ju att det kan man inte säga till någon. Jag som tycker att apor är så söta. Mamman till killen har sagt att hon aldrig uppfattade det som rasism och killen själv är tydligen ganska stolt över att ha blivit som omtalad. Han förstår alltså inte bättre. Eller är det vi som inte förstår bättre. Mamman sade också att hon minsann har upplevt rasism själv, och då har hon inte varit i tvivel om att det har varit menat så, men detta förstod hon inte att detta var rasism. Hon kanske är lika dum som jag och faktiskt tycker att apor är söta. Min son var ju blond och blåögd, är det det som är skillnaden. Och vad är det då som är rasisistiskt. Vi kanske inte hade reagerat alls om modellen hade varit blond och blåögd. Jag bara undrar. Jag tror faktiskt på det bestämdaste att de som menar att den bilden var rasistisk inte har upplevt rasism. Varför måste vi göra en höna av en fjäder och fokusera på sådana som jag menar småsaker och glömma bort det som faktiskt är viktigt att jobba mot, som rasism.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s