Tänder och solpaneler.

Jag har inte hört av firman med solpaneler sedan innan jul. Har ringt och hört. Har ju faktiskt betalat halva summan till dem redan. Det är faktiskt så man gör i Spanien har jag förstått. Hemma brukar vi ju betala när arbetet är utfört, men inte så här. Igår stannade en bil utanför och 6 starka män bar in solpaneler. Någon av dem var dock mest med för att dirigera. Nu har jag alltså solpaneler travade på en av balkongerna. Själva motorn eller vad man kallar det lade de dock i förrådet. Fick veta att de fortfarande inte hade fått klart från ”Town House”, det är alltså den offentliga myndigheten i varje kommun som kallas så. Menade att det inte var några problem. Just nu ringde de och berättade att de kommer klockan 09:00 imorgon och sätter igång. Undrar hur många dagar det kommer att ta. Ser verkligen fram till att få ner min elräkning några grader. Tänkte också på när de ringde att jag kanske skall undvika att bada naken i bassängen. Kanske inte så bra. Tror inte att de är så vana vi det, varken i Spanien eller i Sverige. Jag tycker ju bäst om att simma utan att ha på mig baddräkt, bikini eller det som man nu brukar ha på sig när man simmar. Jag tror att det känns lite konstigt att simma när de är här och jobbar överhuvudtaget. Får nog lägga det åt sidan en period. Överhuvudtaget så är jag ju mest van vi att gå omkring här i min ensamhet, så jag kommer nog att känna av att ha folk omkring mig hela tiden, dessutom som pratar spanska. Jag kan bara le mot dem och säga muy bien, jag kan alltså inte klaga på dem för det har jag inte nog med spanska vokabulär för att göra. Kanske bra för dem. Det blir nog bra, jag vill ju verkligen har installerat solpaneler här.

Har också för första gången varit hos tandläkaren i Spanien. Har dock varit lite bekväm och valde en svensk tandläkare, tror inte han är svensk, han är nog spanjor, men pratar svenska flytande. Han gav ett gott intryck. Undersökte tänderna, röntgade och röntgade också med en konstig apparat som gick runt hela mitt huvud. Fick se mina tänder på denna röntgenbild. Till och med jag kunde ju se att dels fanns det inte så många tänder kvar och dels såg inte alla de som var kvar så friska ut. Han sade också att nu skall du få höra domen. Det låter ju olycksbådande. Och det var det ju, men jag är ju ganska van vid att inte få så många positiva besked av tandläkare, mer än det där att jag är ”duktig” på att borsta mina tänder. Känner mig som en snäll 7-åring varje gång de säger så. Ja, jag är nog duktig på det, men det är ju begränsat eftersom jag ju som sagt inte har så många tänder kvar att borsta. Nu berättade han att det var nödvändigt att dra upp 2 tänder till, efter det har jag faktiskt inga tuggtänder kvar. Men det spelar nog ingen roll, eftersom jag bara har tuggtänder i nederkäken, inga upptill. Okey, dra upp dem. Men han menade också att det var nödvändigt med en operation för att rädda den brygga som jag redan har i överkäken. Ja, det är väl bara att tro på honom och jag såg ju själv att det inte var så mycket tandkött kvar där den tanden satt. Ja, det kommer att kosta en del. Tur att jag förhoppningsvis kan sänka mina elkostnader. Nu måste jag väl bara hitta någon läkare här också. Är inte sjuk och brukar ju aldrig gå till läkare, men det kanske likväl kan vara bra att ha någon här. Det kan ju faktiskt ske saker, jag har ju slitit av min hälsena, plus en lårmuskel och kanske någon annan skavank som man ibland behöver söka upp en läkare för. Allt gå ju inte över helt utan hjälp. Jag behöver nog inte tänka på operationer där, är nog av med det mesta i kroppen som man kan undvara som mandlar, blindtarm och gallblåsa. Resten behöver jag nog ett tag till. Börjar alltså etablera mig mer och mer i Spanien. Har dock fortfarande inte alla papper klara för att bli fastboende.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s