Rutiner och solpaneler.

Alla mina rutiner är nu brutna. Jag har alltså hantverkare i huset på något obestämda tider. De säger varje kväll när de går att de skall komma klockan åtta eller halv nio. Jag hinner alltså inte till min normala strandpromenad som jag brukar vara hemma från lite över nio. Vad händer om jag inte är hemma när de kommer. Går de bara då? Vet inte har alltså inte testat det, utan har helt brutit från mina rutiner. Går en längre promenad med hundarna runt i La Marina. Nu är hundarna i koppel då, det tycker de inte lika mycket om som strandpromenaderna där de springer lösa. Jag blir också lite otålig när jag är ute och går med dem i koppel. De vill ju helst stanna och lukta på allt. Plus att de skall berätta för andra hundar att de har varit här. Det vill betyda att de måste släppa några droppar kiss med ca 10 meters avstånd. Jag upplever det i alla fall så. Kanske det beror på att jag har 2 hundar. De märker ju inte samma revir utan kissar den ena av dem på ett ställe, måste den andre vänta tills den har kommit en bit till. Rundorna går alltså ganska långsamt, innebär att det inte blir så mycket till motion för mig. På stranden går jag ju i mitt eget tempo, och det är snabbare än så här. När jag kommer hem från stranden så brukar jag ju jobba lite med min roddmaskin. Så inte nu. Måste ju först se till att huset är lite mer i ordning än annars. Hantverkarna kommer ju, vill inte att de uppfattar mig som den slarvepelle jag faktiskt är. Frukosten går fort, vill ju inte bli avbruten mitt i frukosten. Klockan blir alltså halv nio och nio. Ingen har dykt upp, men de kan ju dyka upp precis när som helst. Ingen mening att sätta igång med något alltså blir det lite dataspel, matcha fjärilar är min drog när jag inte kommer mig för med något annat. Plötsligt kommer de, hundarna skäller och allt blir lite kaos. Sedan går de upp och ner i min trappa, snickrar, sågar osv. Skaffa er aldrig en svar trappa. Den brukar ha lätt för att se ut som att flera elefanter hade gått upp och ned där, nu när det hela tiden går folk upp och ner ser den faktiskt ut som en smutsgrå trappa. Ingen mening att göra något med den i alla fall. Får vara så tills solpanelerna är monterade. En morgon kom de halv elva istället för halv nio, nio. Hade klart hunnit min strandpromenad. En dag sade de vid ca 13:00 att nu går vi på lunch, kommer tillbaka i eftermiddag. Jag väntade, de kom inte. Kom nästa dag klockan tio. Jag hade hunnit på stranden den morgonen också. Visste dock inte eftersom de hela tiden säger att de skall komma halv nio eller nio. Så har hittills inte blivit fallet. Nu har jag alltså faktiskt fått uppleva att folk också härnere inte kommer när de säger att de skall komma. Har varit väldigt förvånade över att alla förut har kommit exakt när de har sagt att de skall komma.

Min simning har heller inte blivit av, svårt att simma när folk kommer och går hela tiden och ofta vill berätta något för mig. Ofta något som jag inte förstår, eftersom de pratar mest spanska, någon av dem kan lite, med betoning på lite engelska. Nu sågas och snickras det hela tiden och går ut och in med skällande hundar varje gång de går ut eller in. Hundarna vill väl tala om för mig att här faktiskt finns människor som inte bor här. Jag försöker få dem att bli lite tysta, men de verkar att bli lika överraskade varje gång de går ut eller in genom dörren, eller kommer nedför eller går uppför trappan. De blir nog inte färdiga idag heller. Ser inte ut som de har kommit så långt. Men kanske kan jag ta upp mina normala rutiner imorgon igen när det är lördag. Skall försöka komma tillbaka i mina rutiner men vet att det är lättare att komma ifrån rutiner än bygga upp dem. Ser ju fortfarande fram mot att få solpaneler, så en eller annan dag skall väl detta bli färdigt. Just nu känner jag mig som en främling i mitt eget hus och sitter mest vid datan för att inbilla någon att jag gör något annat än väntar på att de skall bli färdiga.

Ute blåser det och är kallt idag. Inget väder för strandpromenader kanske. Måste hitta någon ursäkt för mig själv över att jag inte gör något vettigt alls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s