Fortfarande hantverkare i huset.

Idag vaknade jag tidigt, klockan halv sju och då tog jag chansen på att hinna ner på stranden innan hantverkarna skulle komma. Jag har ju kunnat hinna de andra dagarna också om jag verkligen visste när de skulle komma, men vågade ju inte ta chansen på att de kom en timme senare än vad de hade sagt. Idag kom jag ner. Det var fortfarande mörkt, men väldigt skönt att gå på stranden, insupa luften och höra på sången av vågor som oförtröttligt slår in över stranden. Det är en på samma gång en rogivande och monoton sång som uppiggande och längtande till att ge sig ut på havet. Det är nog inte bara jag som känner det så, alla människor man träffar där har ett leende på läpparna och verkar pigga och glada till trots för den tidiga timmen.

Jag hann tillbaka och hann också läsa tidningen innan de kom. Den är hela tiden full av alla våldsbrott som begås och vad man skall göra med dem. Nu innan valet så börjar ju politikerna bli väldig fantasifulla i sina åtgärder. De skall sätta in försvaret och de skall göra ditt och datt. Samtidigt varvar dem med obetydligheter, som att nu skall rökning också förbjudas utomhus på restauranger. Jaha, vilket skall polismakten koncentrerar sig på morden eller rökningen. Såvitt jag har förstått så är antalet rökare lägst i Sverige, men likväl skall man lagstifta om vad vuxna människor med eget ansvar skall få lov att göra med sin kropp. En gång i tiden var det förbjudet att ta sitt eget liv, kommer inte helt ihåg men straffet var ganska hårt. Jag tror att man dömdes till döden. Ja, då fick man ju i alla fall hjälp till att avsluta livet på ett säkert sätt. Undrar vad man skall döma rökarna till för ett straff. Men alltså det är lite svårt för mig att förstå att man brukar resurser på att uppfostra vuxna människor i att sluta röka och för övrigt också att plocka upp hundbajs i små svarta plastpåsar,(inte alltid svarta). Men att man inte har resurser för att utreda och förhindra allvarliga brott som mord och våldtäkter. Nu är det ju inte så att vi är värst i världen på våldsbrott, även om jag lätt får det för mig när jag läser tidningen. Den är späckad med människor som blivit mördade eller våldtagna. Rättegång och hur dessa människor har levt och lever sitt liv.

Nu är ju inte detta hela sanningen. Sverige är inte så illa ute när det gäller mord som det man skulle tro när man läser tidningen. Vi behöver inte skrämma upp alla människor i Sverige så att de knappt vågar gå utanför dörren efter mörkrets inbrott. Javisst Malmö ligger tydligen i topp när det handlar om mord bland de nordiska städerna, mest gängskjutningar. Detta handlar väl mycket om att det är den första staden som man kommer till från Europa. Och Europa har många städer som ligger avsevärt högre  i mordstatistiken än vad Malmö gör. Jag har aldrig hört någon som har tänkt på hur det ser ut i Barcelona, Prag osv när vi gör våra resor för att njuta av andra vackra städer i världen. Chicago  har t.ex 762 mord i jämförelse med Malmös 11. Ändå reser folk gärna till Chicago. Vi skall kanske försöka att fokusera på att livet kanske inte är så farligt att leva ändå. En sak är ju i alla fall säker att livet alltid har en dödlig utgång.

Snart, snart skall mina solpaneler vara inkopplade hoppas jag. Från det ena till det andra. Just nu är det ju det som är viktigt i mitt liv. Otroligt vad vi kan fokusera på olika viktiga saker, mord, solpaneler, folk som röker eller inte plockar upp hundbajs. Ja, mitt liv är ju viktigast för mig och ditt liv för dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s