Vardag och vardagsfunderingar.

Mina rutiner bröts helt efter invasionen av hantverkare och solpaneler. Nu är de uppe, alltså solpanelerna, de sitter på taket och skall alltså avge elektricitet till huset. Jag har dock insett att det var inte nog solpaneler för att hålla min bassäng varm. Eftersom vädret bara har blivit kallare och kallare, imorse 2 grader, så har uppvärmningen till poolen gått dygnet runt. Solen har inte heller lyst varje dag den sista veckan. Så jag tog beslutet att stänga av uppvärmningen, verkar som den kostar 300€ varje månad. Har inte råd med det. Har alltså tagit beslutet nu att slå på den när jag har besök, men ha den avslagen annars. Det innebär att mina dagliga rutiner med 1000 meter simtur varje dag inte går att genomföra. Är i tankebåset, kanske jag kan uppsöka inomhusbassängen i Guardamar och få tillbaka lite rutiner. I och med att rutiner bryts, så blir dagarna liksom lite gråare på något sätt. Det är på ett vis att ta sig från morgonen till kvällen utan någon direkt sysselsättning. Jag har ju saker att göra, men gör dem inte. Har visserligen varit och ätit lunch med min svenska väninna för att först ha gjort sällskap på torsdagsmarknaden i La Marina. Den är väldigt mycket mindre nu på vintern än vad den är under sommarsäsongen. Men sig likt. Samma saker ungefär, bara lite varmare kläder som säljes. Nu går vi omkring i jackor och långa byxor här också. En och annan turist ser man i shorts. Jag fryser när jag ser dem. Har ju inte blivit spansk, men ändå klagar jag på att det är för kallt. Måste lära mig spanska innan jag kan kalla mig mer spansk.

Det blev liksom en paus i det mesta efter att solpanelerna blev installerade, skall försöka att komma in i nya rutiner igen. Tänker på att det börjar närma sig med att jag har varit här i ett helt år. Har svårt för att fatta det. Tiden går fort även om man inte har något speciellt viktigt att göra. Jag har ännu inte fått alla papper till att söka om att bli fastboende. Kanske jag snart blir utvisad som jag läser i tidningen att man kan bli från Sverige om man inte har tagit semester, eller tagit ut för lite lön, eller haft för lite pengar på bankkontot, eller vad alla skälen är. Jag kan väl i så fall bli det för att jag ännu inte har ordnat alla papper. Snart drager det ju också ihop sig till deklarationstider. Det blir ju till Norge jag skall deklarera. Måste ordna alla papper till det också, eftersom jag ju fortfarande har ett företag registrerat i Norge, även om jag inte har någon inkomst på det. Det trillade ner ett papper om att jag skulle betala förskottsskatt på grund av firman, skatten var beräknad till mer än vad jag har i inkomst. Det är dock ordnat upp i nu. Slipper förskottsskatten. Det var enklare att ordna upp i än att bli fastboende i Spanien. Det är ingen lätt sak. Saknar fortfarande blankett E121. Nyfiken på när den kommer. De hade 2 månaders behandlingstid, men nu har det gått 3 månader. Har dock fått att jag skulle komplettera min ansökan vilket jag också har gjort. Men ännu så länge har jag alltså inte fått besked. Dagarna går alltså i en grå vardag nu, utan mina vanliga rutiner. Visserligen lever rutinen med strandpromenaden på morgonen kvar. Det är alltid något, men lite för lite. Måste ha några fler rutiner. Har dock lyssnat på många ljudböcker. Tur att Storytel finns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s