Sommartid, vintertid.

Nu har debatten om ständig sommartid eller ständig vintertid tagit sin början. Vet inte om det är för att det är valår. Det höjs tydligen en del röster för att vi skall ha ständig sommartid. Det vill inte jag, jag miste en timme av dygnet för visst en del år sedan för första gången. Det var inte snällt. Plötsligt gick man upp klockan 05:00, men klockan var egentligen 04:00. Vem går upp klockan 04.00. Skall vi nu införa ständig något, så röstar jag för vintertid, vill inte mista den där timmen permanent. Tidigare har vi ju i alla fall fått den tillbaka på hösten, men nu pratar man alltså att den timmen för alltid skall vara borta. Ja, jag vet det är ju bara en timme, men den timmen är viktig. Jag vill att det skall vara ljust på morgonen, inte att det skall bli mörkare på sommaren. Visst det blir ju ljusare på vintern, men.. Kan vi inte införa någon tid som bara ger oss ljusare morgnar. Kvällarna tycker jag ganska mycket om när mörkret faller. Då vet man ju att en dag är slut. Jag hade aldrig kunnat bo alltför långt norrut där man har sol dygnet runt. Jag vill att natt skall vara natt och att vi får ett avslut på dagen när det blir mörkt. Ja, inte för att jag tycker om att det skall bli mörkt redan på eftermiddagen, men absolut på natten. Visst är det långtråkigt att ligga vaken och inte kunna sova när det är mörkt på natten, men alternativet om det hade varit ljust hade för min del varit tråkigare. På natten när det är mörkt så vet jag att det inte är någon hit att sätta igång med storstädning eller veckotvätten. Det gör man bara inte när det är natt och mörkt. Vad skulle jag göra om det var ljust hela natten, ja då kanske jag hade satt igång med en massa aktiviteter och plötsligt hade jag gått och lagt mig på morgonen istället och varit vaken hela natten. Tanken frestar mig faktiskt inte, även om jag nu som pensionär faktiskt hade kunnat vända på dygnet utan att det hade gjort alltför mycket. Jag skall ju inte vara vaken för att gå på jobb.

Nu får jag snart besök här, Yipee. På lördag kommer min syster, hennes ena dotter och dennes barn, två stycken. Skall sätta igång värmen i poolen innan de dyker upp. Vädret ser visserligen inte ut att locka med badning under tiden som de skall vara här. Februari är en kall månad även i Spanien. Visst jag har just nu legat någon timme i solen utan kläder, men igår var det mulet hela dagen och lite regn. Det skall enligt väderleksrapporten bli regn både måndag och tisdag, visserligen bara 0,7 mm och 1.2 så det är inte så mycket regn, men antagligen mulet hela dagarna. Nu landar de sent på lördag och reser tillbaka på torsdag veckan därpå. Så den enda dagen med fint väder verkar att vara på onsdagen. Lite synd men har man barn får man resa när skolan inte är igång. Vi får hitta på andra saker än att sola alltså. Får läsa på lite om olika aktiviteter i närheten. Kul skall det bli i alla fall. Lördagen därefter kommer en väninna och hälsar på, jag hoppas att hon stannar lite längre. Hoppas också på att jag kan bjuda på lite mer sol och värme än just nu. Det är ju snart mars månad här och det är väl då börjar jag snart att klaga på att det blir för varmt. Huvudsaken är att man har något att klaga på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s