Hälsokontroll med förhinder.

Jag har beställt tid för hälsokontroll. Tyckte att det var lite kul att det blev just på alla hjärtans dag. Klockan 13:00 skulle jag möta upp på Scandclinic i Torrevieja. Det är en svensktalande privatklinik här. Tyckte det lät bekvämt och bra. Jag har faktiskt aldrig gått på någon hälsokontroll tidigare. Är av uppfattningen att om jag blir sjuk så känner jag det, behöver inte kolla att jag inte är sjuk. Att jag nu gjorde det var mest i händelse av att jag någon gång, aldrig, skulle bli sjuk, så kanske jag borde ha en kontakt här i Spanien också som kunde hjälpa mig. I Sverige är det ju bara att dyka upp om man är sjuk, vårdcentralen, akutmottagningen. Men är alltså osäker på hur det ser ut i Spanien. Därav, tog jag alltså beslutet att beställa tid för hälsokontroll. Eftersom jag nu aldrig har varit på en hälsokontroll, så började jag ju bli lite nervös på förhand. Tänk om de hittar något, skulle jag börja känna mig sjuk då? Jag som känner mig frisk och inte tar några tabletter av något slag och aldrig vad jag vet har kollat kolesterolvärde, insulinnivåer osv, osv. Skulle jag plötsligt bli sjuk. Har kollat blodtryck en och annan gång och också vid ett tillfälle haft högt blodtryck. Det visade sig visserligen handla om stress. Annars har jag mest haft lågt blodtryck, som av och till har medfört svimning och yrsel, men då har jag ju likväl vetat att jag är frisk och att lågt blodtryck bara är bra, så jag har ju inte behövt att uppsöka läkare för det. Men nu for alltså en massa tankar genom huvudet på mig. Hälsokontroll, det låter farligt. Jag duschade, man skall vara ren och hel inunder eller hur. Smorde in mig, sminkade mig och sprayade till och med parfym på mig. Detta hör till ovanligheterna här nere i Spanien, alltså smink och parfym. Jag har ju vanligtvis inte så mycket kläder på mig här och träffar inte så många människor så varför smink och parfym. Var faktiskt färdig i god tid och hade en timme på mig innan jag skulle köra. Då ringer telefonen och Scandclinic hör av sig. De undrar om jag kunde gå med på att ändra tiden då de hade fullt upp idag. Jag kände det som att jag hade fått en respit på min avrättning. Jag är faktiskt inte rädd för läkare normalt. Inga problem att gå dit när jag är sjuk eller har slitit av en hälsena eller liknande. Men just det där att de skulle undersöka hela mig oroade mig tydligen mer än vad jag har erkänt för mig själv. Jag gick glatt med på att ändra tiden och när vi ändå var igång så föreslog jag att vi skulle vänta i hela 3 veckor. Nu skall jag alltså dit den 5 mars istället. Jag kan slappa av i flera veckor alltså. Det var nog på grund av att det var alla hjärtans dag, en present till mig själv alltså, jag slapp hälsokontrollen.

2 kommentarer

  1. Jag antager att du har helt rätt. Lovar att följa ditt råd. Jag skall skjuta upp mina negativa tankar. Jag kan ju inte SPELA lite sjuk elle hur. Känner mig ju frisk och då skall man ju inte gå till läkare,,

    Gilla

  2. Ha,ha, perfekt beskrivet hur hjärnan kan spela en oväntade spratt. Tänk tanken, kanske vore det till din fördel att vara LITE sjuk så hade du något att falla tillbaka på vid sådana här tillfällen. Och inga negativa tankar mer, åtminstone inte före kontrollen!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s