Bara två dagar kvar tills jag får besök.

Det är underbart att tänka att nu får jag snart besök här nere, bara två dagar kvar. Två morgnar på stranden och därefter kanske sällskap på stranden. Ja, sällskap på stranden har jag, speciellt nu när morgnarna är ljusare och idag sken solen underbart. Jag vet inte vad vi skall kalla det, om det är sällskap. Läste nu imorse att ensamhet är en lika stor dödsorsak som cigarettrökning. Jaha, jag skall kanske börja röka igen. Kan det uppväga varandra, alltså rökning och ensamhet. Eller blir det tvärtom, att jag påskyndar utgången, för hur man än resonerar så är faktiskt utgången dödlig. Med eller utan cigaretter. Det var en stackars rökare som hade skrivit en förfrågan på Facebook om varför man nu även i Spanien satte upp dekaler med rökning förbjuden på uteserveringar. Det skulle hon/han inte ha gjort. Jag tror aldrig jag har sett en sådan massiv hatreaktion. Det bara ramlade in texter hur äckligt och hemskt det var med cigarettrök. Hatet bara växte och växte. Till slut fick hon/han en kommentar om att hon nog borde stoppa inlägget, eftersom hatkampanjen blev så massiv.

Jag som har fått ”dille” på poddradio har hittat en diamant ibland poddarna, heter det så? Där fanns ett förslag att man byggde en stor öde ö till alla de där som hatade så mycket och inte alltid hittade något, någon att hata tillräckligt mycket. Man byggde alltså en ö och placerade de som hatade där, de som hatade att man inte plockar upp hundbajs, de som hatade rökare och de som hatade ickerökare, de som hatade kristna, muslimer, svarta, vita, romer osv osv. Alltså alla de som hatade. Antagligen måste vi placera alla Sverigedemokrater där. Sedan tillsatte man en borgmästare som tog deras hat på allvar. Som lät dem skriva arga insändare och ge sig ut med järnrör för att slå ner de som inte tyckte likadant som de själva. Man hade också gett dem alla möjligheter till att näthata på avstånd. Alla där trodde att de togs på fullaste allvar och blev mycket nöjdare, de behövde inte ens hitta på uppdiktade händelser som det görs idag, utan alla fick hata var och en på sitt sätt. Övriga världen, de som faktiskt kan stå ut med en eller annan hundbajs och lite cigarettrök, liksom muslimer, homosexuella, kristna osv fick leva i lugn och ro utanför den världen och börja upptäcka att världen faktiskt är en underbar plats där vi kan vara glada över att vi har olikheter för att det annars hade blivit en förfärligt tråkig värld. Kanske det blir en tråkig värld när vi inte också har de här hatande människorna runt oss som vi kan reta oss på. Den största missförståndet är ju att vi inte har några fördomar. Skall jag vara ärlig så har jag nog själv en del fördomar mot alla dessa hatande människorna. Faktiskt så kanske jag till och med hatar dem. Kanske ön hade blivit överbefolkad och att jag också hade blivit placerad där. Men annars tyckte jag faktiskt att tanken var god.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s