Värme i poolen

Ja, idag har jag försökt att sätta igång värmen i poolen igen, efter att ha haft den avstängd ett tag på grund av kostnaden. Satte igång den. Den gick i kanske en halvtimme, därefter fick jag inte igång den igen. Försökte med alla möjliga knappar, på och av och på igen osv. Till slut ringde jag killen som installerat värmen men tji fick jag. Han svarade inte. Efter många försök ringde jag Bob, han som gör rent poolen till mig samman med hans hustru. Han är alltid ett under av hjälpsamhet. Han kom hit, upptäckte att bilden visade på kylning av poolen istället för värmning av poolen, visserligen inte mer än ner till 20,5 grader, men alldeles för kallt för mig. Han ordnade det alltså på en sekund. Den skulle naturligtvis stå på uppvärmning inte på nedkylning. Kanske den funktionen behövs på sommaren men inte nu. Nu går alltså värmen, men ännu är den inte tillräckligt varm för mig att ta ett kvällsdopp i. Får nog vänta till imorgon. Solpanelerna klarar av en eller annan grund inte uppvärmningen, till trots för att Bob också har försökt att läsa på om mina solpaneler. Han menar att mina solpaneler skall avge ca 9 kW, och uppvärmningen inte tar mer än 3 kW, så det skulle alltså fungera bra, men ser likväl inte ut som om det gör det på appen som skall visa hur mycket ström jag använder från solen och hur mycket ström från elföretaget. Ja, ja bara att acceptera antager jag, men Bob skall fortsätta sitt forskningsarbete, så kanske jag får en förklaring.

Hur har ni det med jämställdheten och vad tänker ni om kvotering av kvinnor in i bolagsstyrelser osv. Många menar ju att det inte är ett bra sätt, till trots för att jag menar att killar ju alltid har kvoterats in utifrån den enda egenskapen att de innehar de manliga attributen. Spendrup menar visst inte likadant. På samma fråga svarar han att vi ju tyvärr inte har nog med kompetenta kvinnor. Med facit i hand så är det ju så att han föddes kompetent av sin far som ägde Spendrup. Hans son föddes också kompetent så han har ju nu fått ta över Spendrup. Men kvinnor föds inte kompetenta. Att de har högre betyg i skolan och har haft så i årtionden, det är faktiskt inte ett nytt fenomen. Men antagligen handlar det väl om att kvinnor blir kvoterad utifrån betygsskalan, det kan väl inte handla om något annat. Stackars killarna som inte njuter av samma orättvisa system och får sämre betyg. Tur att företagen har förstått det så att man inte tillsätter kvinnorna på höga poster utifrån deras betyg. De var ju säkert orättvisa. Så därför tillsätter man ju så klart männen som har förfördelats hela sin barndom. De stackarna som bara har fått ta mer plats än tjejerna och där lärarna har använt mer tid på dem i skolan, liksom i hemmen. De måste ju så klart tas om hand av någon som har förstått deras behov av plats även när de är vuxna. En självklarhet kan man ju tycka. Nu har de stackarna ju till och med fått lida av #metoo# hetsen. Ta dem i din famn och trösta dem, för de kan inte rå för det. Hoppas ni alla kan skilja på satir och sanning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s