Tabarca

Hämtade min syster och hennes ena dotter och två barn i lördags kväll. Underbart. Vi var uppe länge första kvällen och ganska länge de andra kvällarna. Min röst har börjat försvinna lite grann. Kan det vara så att jag har snackat hela tiden. Hoppas att jag har låtit dem säga något också. Men kanske jag får någon form av ”pratabstinens”, när jag går här i min ensamhet och bara snackar på när jag får möjlighet. Men idag tog jag en paus från pratandet och skickade iväg dem till ön Tabarca utanför Santa Pola här i närheten. Så just nu vilar jag mina stämband och får lite tid att skriva. Det började väl med att automatfunktionen på min grind slutade att fungera. Alltså fick man gå av bilen och öppna och stänga den manuellt när man skulle ut och in med bilden. Ganska jobbigt när man är bortskämd med att den skall fungera genom ett tryck på en knapp. Idag kom en reparatör och lagade den på 5 minuter, stängde den och restartade den och sedan fungerade den, enkelt, men jag själv kunde nog inte ha gjort det. Det gick så fort att jag hade hunnit med till ön men valde likväl att ge mina stämband en paus. Men samtidigt så saknar jag ju dem redan. Jag hade ju kunnat följa med och försökt att prata lite mindre så att de andra också fick sagt något. Vi har enligt min syn på det haft underbara dagar, visserligen var det ”skitkallt” i söndags, men det blev i alla fall inte regn som de (väderleksgubbarna) hade lovat. Vi åkte in till Castella Santa Barbara i Alicante och vi hittade faktiskt en väg där vi kunde köra hela vägen upp, annars är det väldigt tungt och brant att gå dit. Nu landade i istället precis vid slottet och hade krafter kvar att gå runt och titta på det. Man skall se sådana saker samman med barn. Det är underbart att se deras upptäcktsiver och kommentarer om det ena och det andra. Igår var vädret mycket bättre och redan då så skulle vi åka till Tabarca hade vi tänkt. Men eftersom vi bara tog det lugnt och åt lite, lekte lite och sist men inte minst tittade på flamingos så lyckades vi missa sista båten. Därför prövas det idag igen. Men utan mig idag. De kanske också behöver lite lugn från mig, vem vet. Hundarna ligger helt utslagna eftersom det är väldigt hundälskande barn så de får ovan uppmärksamhet hela tiden när de är här. Hundarna är faktiskt också ganska barnälskande hundar, så de njuter ganska mycket också, precis som jag. Får se vad vi hittar på imorgon. Idag antager jag att det blir bassängen så fort de kommer hit från sin lilla utflykt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s