Varit på flygplatsen igen.

Jag kan vägen till flygplatsen numera utan och innan. Det är så fint att vägen dit är kort. Jag älskar ju att hämta vänner och släktingar där, men tycker inte lika mycket om att lämna dem där för att skiljas från dem. Denne gången har jag dock bara några dagar när jag är ensam. Skall hämta en väninna där imorgon. Lämnade min älskade syster, hennes dotter och dennes två barn. Vi har haft underbara dagar. Någon dag mulet men de fick också uppleva värme här. Bra för dem. Jag kommer ju snart att få värme i övermått så för min del är det ju inte lika viktigt. Mycket bättre att träffa folk så här, när de bor hos en. Man fåt liksom lära känna dem på ett sätt som jag helt säkert inte hade gjort i Sverige om jag hade bott där. Då hade det bara blivit ett kort besök och det är inte detsamma. Glad att jag bosätter mig här, där de är tvungna att stanna lite längre.

De två syskonen hade inga allergier direkt, vad jag fick klart för mig i alla fall. Skönt, annars så verkar det att vara en modetrend. Kan inte låta bli att tänka på att jag inte kände någon under min skoltid som var allergisk, idag verkar det ju att vara mer regel än undantag. Man borde ju fråga sig vad som har hänt. Min teori är ju att vi försöker undvika så mycket och ha det så rent runt oss. Att vi har blivit rädda för smuts, nötter och allt annat. Vi har mer allergier i Norge och Irland än i New York och Tokyo. Vad säger det? Inte för att jag heller tror att avgaser är det bästa för oss, men likväl….. Om vi går omkring och är rädda för allt och skall undvika allt, så är det klart att allergierna kommer att fortsätta att öka och jag trodde att vi hade nog av dem redan. Lite skit i magen kommer vi inte att dö av. Ungar har alltid stoppat allt möjligt i munnen, min egen dotter åt hästskit, när hennes morbror hade sagt åt henne att det smakade gott. Hon blev klart inte sjuk av det, men fortsatte inte heller med den dieten eftersom det inte var så gott som hennes morbror påstod. Läste nu att man inte skall servera pannkakor i någon skola eftersom det är en del av barnen som har allergier mot mjölk och ägg. Och då måste man vara rättvis och inte ge det till något barn. På så sätt så arbetar man alltså med att skapa ägg och mjölkallergier hos resten av barnen också. Fantastiskt. Några skolor förbjuder nötter, parfymer osv, osv. Ja, jättekul att vi skall göra miljöer som gör att allergierna ökar och inte istället försöka att utsätta våra barn för det mesta även lite bakterier för att allergierna kanske i bästa fall kan börja minska istället. Jag förstår inte den här ekvationen. Klart att vi skall ta på allvar de som redan är allergiska, men att skapa närmast konstgjorda miljöer för att förhindra det är i alla fall inte lösningen. Rättvisetänket har jag ju också problem med, eftersom livet aldrig kommer att bli rättvist. Börjar vi att säga till våra barn att allt måste vara rättvist så kommer de faktiskt inte att vara rustade för att klara av vuxenlivet. Men det är kanske det som är tanken. Vi skall ha barn som blir vuxna och hela tiden klagar för att världen och människorna runt dem inte behandlar dem som det själv tycker att de skall behandlas. Ja, jag bara frågar mig hur är det man har tänkt, eller har man kanske inte tänkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s