Tabubelagda tema och en solig söndag.

Igår blev det en vacker dag med en sol som lyste, inte med sin frånvaro utan med sin närvaro. Jag och min väninna tog siesta i solen och vaknade pigga och utvilade. Det blev inte så mycket gjort. Hoppas min väninna kan njuta av solen och inte ha alltför långtråkigt. Då min motivation för matlagning inte når så stora höjder tog vi och åt en hamburgare, en god en inte Mac Donalds direkt på strandpromenaden i Guardamar som inte ligger så långt härifrån. Satt därefter hemma och snackade. Löste så klart alla världsproblemen, som man brukar göra kvälls och nattetid. Väldigt konstigt att de finns kvar.

Läste om ”triggervarningar” i Expressen. Hade inte hört det uttrycket tidigare, men förstod genast vad man åsyftade. Det är alltså tema som man menar att man inte får lov att snacka om eftersom någon kan ta illa upp. Ingen har tydligen accepterat att man faktiskt har åsikts och tryckfrihet i våra länder. En del saker få man inte snacka om. Det är faktiskt svårt även i länder som inte har åsiktsfrihet att hindra någon för att säga sin mening. Visserligen har man försökt med fängelse och kanske till och med halshuggning för att förbjuda vissa tema. Men det poppar även i dessa länder upp nya som vill säga sin åsikt. Det blir lite märkligt att man då i våra länder också menar att man inte får säga och diskutera vissa saker. Det blir lite som kejsarens nya kläder. Barn som ser sanningen och uttrycker den. Barn säger att den eller den, t ex jag är tjock. Har ett barnbarn som sade till mig när hon var liten. Du har så mjuk mage, precis som en svamp. Och det var faktiskt helt sant. Det står i tidningen idag att vi inte får fråga någon om hur gammal den är. Det skall tydligen vara en väl bevarad hemlighet. Jag vet inte om det faktiskt är så att vi själva inte vill veta att vi blir gamla, även om vi både ser det själva och kan räkna ut helt logiskt att vi är gamla. Men vi vill alltså inte veta det. Är det någon som när vi håller på med att inte säga vad vi menar till andra har tänkt på att det kanske är bättre att kräva av folk att acceptera sig själva och inte försöka ljuga om sig själva. Har jag en stor näsa, så har jag faktiskt det. Menar jag saker som inte andra menar, så har jag faktiskt rätt att uttalad dem. Det enda jag kan råda över är hur jag själv reagerar på sanningen, även om jag inte tycker om den, så kanske jag måste jobba med mig själv, istället för att försöka att förbjuda andra att ta upp tema som jag inte tycker om att höra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s