Stolt feminist som inte röstar på F!

Igår var ännu en solig och fin dag. Solade, tog siesta och köpte godis till hundarna. Mina hundar har verkligen blivit dyra i drift. Visserligen är de inte så läraktiga, som min son säger så har en av dem bara en hjärncell. Men en sak har de lärt sig att man måste få godis på kvällen när jag sätter mig inomhus i en fåtölj. Det har bara blivit mer och mer godis och de är så pass kloka att de har lärt sig det och blir bara mer och mer intensiva om de inte får det. Så ja, jag köper alltså en massa hundgodis till dem i en djuraffär med en underbar ägare. Han skojar friskt på spanska och engelska. Vi hann med ett glas vin på en uteservering också. Åt god pasta på en italiensk restaurang på kvällen. Idag skall det regna så vi planerar en tur till Torrevieja och La Zenia (ett köpcenter). Visserligen skulle regnet börja redan tidigt på morgonen, men ännu är marken torr, vi får se om det blir något regn.

Jag läser om vad Fi nu går in för till valet. Denna gång skall de komma in i riksdagen har de bestämt. Deras vallöften visar vägen till ett fantastiskt samhälle, där lovar man alltså 6 timmars dag med full lön till alla. Kanske nästa löften blir lön till alla utan att någon jobbar. Fantastiskt. Alla kan ägna sig åt sina hobbies som fotboll, tennis, stickning osv. Ingen behöver jobba. De lovar ju också en perfekta sjukvård och åldringsvård, fria dagis osv, osv. Det låter för bra för att vara sant, eller hur. Åldringsvård utan att någon behöver jobba med det, åtminstone för tillfället inte mer än 6 timmar. Men vad kommer sedan. De säger till gamlingarna att nu har ni 6 timmar på er att äta 4-5 mål mat, kissa, få komma ut ur sängen och i sängen. De övriga timmarna är kanske till för att vila sig efter den intensiva vårdens på 6 timmar. Okey, jag förstår att man kan få in andra de nästa 6 timmarna och täcka med många skift resten av dygnet. Men de lovar ju också full lön till alla som jobbar. Åldringsvården skall förstås inte bli dyrare, det har vi ju inte råd med och då måste man nog begränsa något. Men det är väl bara jag som inte kan tänka helt logiskt. Jag måste ju förstå att Gudrun Schyman är en mästare i logiskt tänkande. Kollektivtrafiken, förskolan och fritidsverksamheten skall också vara gratis. Inte vet jag vem som skall betala. Vi kanske kan få in några ”slavar” ifrån andra länder som gör jobbet åt oss. Men, det rimmar nog lite dåligt med FI:s flyktingpolitik. Nu är det så att jag är väldigt glad för alla de saker som Fi lovar, det är ett underbart samhälle att leva i och jag vill verkligen vara en del av det samhället. Det låter som ett paradis, men jag trodde att man inte kom till paradiset förrän efter sin död och bara de som tror på en Gud, så jag själv har ju ingen chans till det. Underbart då att Gudrun Schyman vill ge mig chansen redan nu. Vi får väl se. Lyckas hon med det så lovar jag att rösta på henne vid nästa val, men just nu tror jag att jag känner mig som för stor realist, kanske man måste kalla mig för pessimist istället. Ja, det är sant att jag inte klarar av att se helt och hållet optimistiskt på de vallöftena hon går ut med. Men Lycka till feministiskt intiativ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s