Blodprovstagning med förhinder.

Igår regnade det och var mulet hela dagen. Lite ovant men det är då man åker till köpcenter för att ha något att göra. Vi åkte alltså till La Zenia. Åt lite, gick lite och hade det helt okey i regnvädret. Det inhandlades en del kläder, mest i barnstolen och lite roliga saker att lägga i påskägg till barn. Men jag köpte faktiskt också en lampa i marockansk stil. Gick och tänkte på det länge, men beslutade sedan att köpa den. Nu står den här ouppackad än så länge. Måste tänka ut var jag har plats till den. Det är kanske så att jag inte behövde den, men fin var den, är den. Hur är det nu man skall göra, om man skaffar sig en sak så skall man kasta minst 1 sak, helst 2. Jag har lite problem med den ekvationen, men får se.

Eftersom jag har beställt tid till hälsokontroll ringde kliniken och bad mig att komma och ta blodprov någon dag innan hälsokontrollen. Det var idag det. Fick inte till att gå på stranden med hundarna eftersom jag skulle vara i Torrevieja klockan 09:00. Men jag kom alltså iväg. Hittade fram och allt, det hade sett ganska exklusivt ut på deras hemsida men jag tror att de behöver en inredningsarkitekt för att få det trivsamt på kliniken. Hårda, och tråkiga plaststolar, någon enstaka tidning i väntrummet. Och inte en människa syntes till. Helt tomt och då menar jag i receptionen och allt. Jag knackade på ett antal dörrar där och fick napp så småningom. En man, vet inte vem han var sade att det kom snart någon och hjälpte mig. Plötsligt började det kommer fler patienter som ställde sig och såg lite vilsekomna ut. Men de kanske ändå visste vad som skulle hända och var det fanns personal, även om jag tyckte att de såg lika frågande ut som jag gjorde. Men det kom en ung tjej och frågade om någon skulle till blodprovstagning och jag räckte snällt upp handen som en annan skolelev. Hon sade att om jag inte hade varit där innan så skulle jag komma tillbaka klockan 13:00. Jag protesterade lite lågmält och sade att de faktiskt hade ringt mig och sagt att jag skulle komma mellan 09:00 och 10:00. Det såg ut som ett ljus gick upp för henne och hon erbjöd mig att följa med henne, men ställde också frågan: ”du är väl fastande”. Aha, det hade jag alltså helt glömt bort att jag skulle vara. Inte var jag fastande, vi hade suttit uppe halva natten och snackat, druckit vin och ätit choklad. Hon hälsade mig välkommen tillbaka imorgon. Ingen blodprovstagning idag alltså. Kanske jag skall vara fastande imorgon, vi får se vad jag känner för. Men idag slapp jag alltså lindrigt undan. Så nu är jag tillbaka efter den lilla utflykten med frukostfrallor. Det var ju bra det i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s