Nu kommer demensen med stormsteg.

Igår var det varken riktigt soligt eller riktigt molnigt. Gick att ta siesta i solen och var lagom varmt för att gå på marknad i Guardamar. Något blev inköpt även där, mest för barn, men också lite ätbart, jordgubbar och bananer. Vi avslutade marknaden med ett glas vin och en cappuccino. En cappucino som säkert innehöll hela dagens kaloribehov. God var den. Men vi nöjde oss ju faktiskt inte med de kalorierna utan avslutade kvällen på ”den tyska restaurangen,” Apfelstrudel till dessert. Igår kom jag faktiskt ihåg att inte dricka eller äta efterf 22:00. Gick utan problem. Men problemet kom imorse. Gick upp och tog som vanligt min kopp kaffe med mjölk. Synd att frångå en bra rutin, eller hur? Kom fortfarande ihåg att jag skulle till blodprovstagning så det fick liksom igår bli en tur här uppe i kvarteren och inte turen på stranden. Skulle ju vara i Torrevieja klockan 09:00. Gick tur, tog min dusch och hade fortfarande gott om tid, så jag tänkte att jag hinner nog att ta en kopp kaffe med mjölk till. Då… som en blixt från en klar himmel kom jag på. Det var ju fastande idag också. Hade fått stränga förmaningar att jag bara fick dricka genomskinliga drycker och absolut inte något annat. Vitt vin är ganska genomskinligt så det hade kanske varit bättre att jag hade druckit det imorse. Kaffe kan jag nog inte med bästa vilja i världen få till en genomskinlig dryck. Kanske om jag hade kommit ihåg att ta bort kaffekapseln och hållit mig till vattnet. Men då hade jag varit tvungen att skippa mjölken också, eller. Ja, så var det. Ingen tur till Torrevieja idag. Orkar inte köra dit och säga ja, jag drack ju kaffe med mjölk. Men för övrigt är jag helt fastande. Jag tror inte det blir någon blodprovstagning för mig. Nu börjar jag undra om jag inte skall avbeställa den där hälsokontrollen helt och hållet. Se om minnet kommer tillbaka eller blir värre. Kanske till sommaren. Får tänka på saken. Jag vet inte om jag kan skylla på demens eller en omedveten eller medveten glömska. Får istället försöka få hit någon att fixa internett eftersom den inte fungerar helt bra. Den verkar att komma och gå hela tiden. Har ringt till dem nu på morgonen, men verkar som de har sovmorgon, eller så är det jag som är vaken för tidigt.

Bilderna här nere skall tydligen vara tecken på hur hjärnan förändras efterhand som vi blir äldre. Personligen så tror jag att jag är vinter, inte bara höst. Men vintern har de tydligen inte brytt sig om alls att avbilda. Då finns det ingenting.

En kommentar

  1. Ärligt talat. Jag har tagit prover ett antal ggr. Har alltid fuskat och druckit kaffe. Dethar gått jättebra.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s