Solregn.

Imorse var det solregn när jag körde till stranden. Ni vet det där regnet där dropparna glittrar som diamanter. Det kom inte så mycket regn men regnet föll som stora pärlor på vindrutan medan jag körde ner. När bilen väl var parkerad möttes jag av en tysk som berättade för mig att nu var pinjelarverna på marsch. Alltså fick jag vackert koppla mina hundar till deras stora besvikelse, så att de inte av misstag trampade på en pinjelarv. De fick gå i koppel ända ner till stranden. Där nere är det inga pinjelarver så då kunde de få springa fritt igen. Nere på stranden välvde sig en hög och stor bro i världens vackraste färger, alltså en regnbåge. Det är alltid en underbar upplevelse.

Igår hade vi en väldigt lugn dag. Skulle åka till Alicante men på grund av halv storm och lite regntunga skyar bestämde vi oss för att ta en lugn kväll också. Gick som vanligt ut och åt en bit mat och satt och snackade en del utöver kvällen. Min TV fungerade faktiskt igen efter att man tydligen hade något tekniskt fel i Madrid på nätet. Jag ringde och klagade och pratade också med dem om fiber. De var väldigt snabba och redan på kvällen kom det två män och undersökte om jag kunde få fiber. Det kunde jag, så nu skall detta installeras i nästa vecka. Hoppas att det är lite mer stabilt än antennen på taket som jag har haft fram till nu. Den slutar att fungera vid de konstigaste tillfällena. Fick också min strömräkning för första gången sedan jag installerat solpaneler. Den var visserligen halverad men jag hoppas på mer då den fortfarande var väldigt hög. Kanske bör jag tänka lite mer på att skaffa mig batteri för att kunna använda solenergi dygnet runt istället för som nu bara på dagtid. Ja, det blir vardag med de där vanliga frågorna och besluten också när man har flyttat till solen.

Idag är det nästsista dagen mitt besök är här, lite trist, men alltså nu måste vi se Alicante. Hon kan inte ha varit så nära Alicante i en hel vecka utan att få möjlighet till att se Alicante. Så idag, med eller utan regn får vi ta oss in där. Kanske bara äta och sedan hem igen till en lugn kväll. Det verkar som om vi båda tycker om lugna kvällar utan stress.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s