Melodifestivalen och lite annat.

Fluffy löper och det är inte så lätt för hanhundarna på stranden. Hon kastar sig mer eller mindre över alla av manligt kön. Ja, alltså de män som ser ut som hundar. Idag fick hon gå i koppel under större delen av turen på stranden, så att de stackars ”männen” kunde få lite lugn. Pippi är inte alls lika lätt på foten när hon löper som Fluffy är. Kanske Fluffy börjar känna av att om hon skall få en valpkull, så bör hon smida medan järnet är varmt. Det är så här det skall bli två veckor till. Annars var solen framme och värmde fint. Träffade en tysk man som jag inte har sett sedan november. Han hade tydligen varit i Tyskland och blivit opererad för bråck, sade han. Var glad över att vara tillbaka i Spanien. Det finns en annan tysk man som jag möter varje morgon. Jag tror att han tycker mycket om hundar, men han har inte förstått hur hundar fungerar. Försöker leka med dem genom att spärra deras väg och hålla ut armarna. Mina hundar blir väldigt förvirrade, då de faktiskt inte alls förstår vad han vill. Pippi har börjat skälla ut honom, det tycker han tydligen är kul, men Pippi tycker inte det är kul, det ser man på henne. Hela hennes kroppsspråk andas förvirring, men han kan tydligen inte tolka det. Bra att han inte har någon egen hund.

Nu när jag är ensam igen så började jag att se på uttagningen till Melodifestivalen på TV. Har ju inte kunnat följa den tidigare när jag har bott i Norge, men det kan jag nu. Måste ju se den ett år i alla fall. Igår såg jag på avsnitt 3 som sändes från Malmö. Där var en av deltagarna Kalle Moraeus som sjöng en dröm. Den gav mig ganska dåliga vibrationer. Visst tycker jag om midsommarafton i Sverige, men denne var lite för mycket. Utklädda i folkdräkter och med en text som kunde varit gjord för Sverigedemokraterna. Tankarna gick till ”Deutschland, Deutschland uberalles” och norsk 17:nde maj. Jag hann och lova mig själv att om den gick vidare till finalplats så skulle jag ompröva mitt svenska medborgarskap. Den blev gudskelov utröstad. Jag andades ut, då jag faktiskt inte vill avsäga mig mitt svenska medborgarskap. Är ganska stolt över att vara svensk om jag nu måste vara något. Skulle dock föredra att kalla mig världsmedborgare istället. Men nu är det ju så att vi har satt upp en massa gränser som skiljer oss åt och då duger Sverige bäst för mig. Även om jag nu bor i Spanien och tycker mycket om det landet så måste jag ju inte bli spansk medborgare. Tanken på att bli norsk medborgare har aldrig slagit mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s