Visst har vi fått det bättre!

Dagen börjar med en röd himmel. Den ser fantastisk ut när jag kör till stranden. Himmelen är så röd att man knappt kan tro det. Underbar syn. Snart kommer solen och värmer, men just soluppgången är så fantastisk att se på att man blir alldeles stum. Fluffy får gå i koppel på grund av sin rymningsbenägenhet till andra manliga hundar. Det är kanske ett sätt att först och främst skydda hundarna. När min tyske vän berättade att hans hund var kastrerad och att det inte var någon fara för att han skulle göra Fluffy med valpar, tillade han att hans hund hade blivit så fin att ha att göra med efter kastreringen. Jag hade på tungan att säga att vi kanske skulle pröva metoden på männen överhuvudtaget. Jag sade det inte, men tanken slog mig.

När man därefter läser i tidningen om misshandelsdomen där två nämndemän fått en misshandelsåtalad man friad på grund av att hans familj verkade att vara en bättre familj än kvinnans och dessutom att de menade att kvinnan skulle vända sig till familjen istället för till polisen, så kan man undra över kompetensen hos nämndemännen. Det är kanske tur att vi har val då och då så att man städar upp en del i partierna. Man tror ju faktiskt inte att detta kan ske i Sverige. En av dessa nämndemän menar också att sönerna skall ärva 2/3 av arvet medan döttrar bara får 1/3 av arvet. Förklaringen är att det är mannen som skall försörja och ta hand om kvinnan!!! Prata om jämlikhet!!! I en intervju säger en imam att detta handlar om att männen beslutar med förståndet medan kvinnorna beslutar utifrån sina känslor!!!

Men vi har faktiskt fått det bättre. 2017 begicks bara 0,93 mord per 100 000 invånare jämfört med 1970 då det begicks 1,1 mord, 1980 – 1990 begicks 1.2 mord per 100 000 invånare. 1905 – 1930 dödades varje år tre gånger så många människor per invånare som i dagens läge. Det är alltså en väldigt liten risk för att bli mördad idag. Minst risk är det för kvinnor som bara utgör 27% av fallen. Det är alltså säkrast att vara kvinna. Faktiskt är det också mycket roligare att vara kvinna än man, menar jag. Men det är klart inte rättvist att vi skall betala med lägre lön än männen för att vi har mer kul än männen. Männen får väl också börja att ha kul och inte hänga upp sig så mycket på att ha kontroll över kvinnor. De kanske behöver ta kontroll över sig själva istället så att de slipper att bli kastrerade. Kanske man skulle börja med att kastrera Timell. Han verkar ju som att han inte alls har haft kul med kvinnor, utan bara önskat att kontrollera dem. Kanske man bör ge honom en lektion i hur man har kul istället för kontroll. Skall bli lite kul att följa åtalet mot honom vidare.

En kommentar

  1. Kvinnor har det bättre… ha, ha, det beror på hur man ser det. Tänk: Fram till nu behöver inte män lägga timmar på att sminka sig. Vi behöver inte dra ut allt som finns i garderoben och sedan konstatera ”jag har inget att ta på mig”. Skall en karl på fest drar han på sig en vit skjorta och kostym. Inget bekymmer för att man haft den dressen offentligt några gånger förr och inte kan visa sig i den längre.
    Skall man köpa kläder är skillnaden lika stor, om inte större. En man vet ungefär vad han vill ha. Då han kommer in i en butik där det finns köper han, och så är det klart. En kvinna går från butik till butik, funderar, provar velar… Och sedan går hon tillbaka till den första butiken och påbörjar andra varvet. Förhoppningsvis lyckas hon då bestämma sig – eller ger upp för dagen och far hem.
    Nej, jag sympatiserar med juden som sade: ”Jag tackar Gud varje dag för att jag inte föddes till kvinna”!
    Som du märker, jag är fylld av fördomar upp till halsen. Ha en bra dag!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s