Regn i håret.

Idag var det regn under min strandpromenad. Det händer inte så ofta här i Spanien. Oftast kommer det bara några droppar som man inte ens blir blöt av, men idag regnade det hela tiden. Visserligen ett fint och lugnt fallande regn. Riktigt skönt, då det inte blåste och inte var ett vattenfall. Visserligen så skulle jag behöva vindrutetorkare på mina glasögon, men annars var det ganska skönt, fram till att jag skulle lyfta hundarna in i bilen. De var ordentligt våta och efter att vi kom hem har Pippi försökt att torka sig i min ljusa soffa, på ett sätt som får en att tro att hon försöker att gräva ett hål i den för att krypa ner och gömma sig i. Konstigt att soffan än så länge håller, men det är väl bara en tidsfråga. På stranden var det någon som gick med paraply, det jag kallar resande av livsfarligt vapen, men inte så på stranden då det var ganska glest med både hundar och människor idag. Ändå, paraply på stranden, de vet inte hur skönt det känns när håret blir vått av ett fint regn. Synd om dem.

Annars skall jag nu iväg och få svar på om jag verkligen behöver deklarera i Spanien. Trodde att jag skulle göra det i Norge, men fick i förra veckan veta att jag nog skulle göra det i Spanien. Skall jag deklarera både i Spanien och i Norge, eller bara i ett av länderna. Det har sina utmaningar att flytta. Stannar på ett och samma ställe hela livet så slipper man från en del saker, som att sätta sig in i nya regler och liknande. Hur deklarerar man i Spanien. Antagligen inte elektroniskt. Jag som hatar papper. I vilket fall som helst måste jag väl börja sortera mina papper och även det är en utmaning, när jag har bott i Spanien men har fått posten till Norge. Har ingen koll. Då jag avslutade mitt företag för ett år sedan så måste jag väl deklarera det i Norge. Jag vet inte helt hur jag skall göra nu. Får kanske veta lite mer idag när jag har bestämt möte med Abaco, som är den firman som har hjälpt mig med deklarationen för huset i Spanien, kanske de kan hjälpa mig. Hoppas på det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s