Kvinnodag, kvinnoförtryck.

Jag undrar mig mycket när alla fördömer islam i jämförelse med kristendomen. Har man inte sett och läst bibeln alls, när man tänker och säger så. Även i bibeln pratar man om att mannen är kvinnans huvud och att en kvinna drar skam över sitt huvud om hon ber eller profeterar barhuvad. En man behöver inte inte ha något på huvudet eftersom han är en avbild och avglans av Gud. Mannen skapades inte för kvinnan utan kvinnan för mannen. Den gifta kvinnan förväntades dölja sitt hår. Kristendomen har i alla tider beskyllt kvinnor för att fresta män att synda. Den syndiga kvinnokroppen anses provocera män. Man beskriver också hedersmord där en husvärd offrar sin dotter och bihustrur till en hop män att göra med dem vad de vill. När de har våldtagits en hel natt av främlingarna, dödar han sin bihustru och styckar henne. Vad kallas detta?

Kvinnlig omskärelse är inte heller en muslimsk praxis, det är en ritual som inte kan förknippas med en viss religion. Den utförs av muslimer, koptiska kristna, protestanter, katoliker och olika ursprungsbefolkningar i Afrika. Utifrån mitt huvud och tänkesätt så är det med bara ett mål. Hålla andra män ifrån det de betraktar som mannens egendom och behålla kontrollen över kvinnan.

När jag läser att byråd i Bo Nyberg och Lars Brandström angriper Stockholm för att arbeta mot religiösa friskolor och att det är ett kraftigt angrepp på demokratien. Ja, det kanske kan tyckas, samtidigt som jag menar att kristna friskolor kan jämställas med muslimska friskolor. Det står lika mycket dumt i bibeln som i koranen. Jag har stora svårigheter i att se att intelligenta människor kan tro på det där som skrevs i bibeln och i koranen. Själv är jag ju ganska säker på att när vi är döda så är vi döda, och att enda orsaken till att vi börjar tror på någon som helst Gud är att vi inte vill erkänna att vi helt enkelt är ganska obetydliga i världen. Vi vill betyda mera och därmed föreställer vi oss att vi på något sätt skall leva vidare. Bibeln förespråkar bland annat att barn som föds och inte blir döpta inte kommer till himmeln, som den mördare gör efter att han ursäktat sig och erkänner Gud. Min övertygelse är dock att ingen av dem kommer till himmeln, de dör. Samtidigt som jag känner mig helt förvirrad när intelligenta människor kan förespråka sådant ”tull.” (norska). Jag skulle önska att alla religiösa friskolor förbjuds. Det är en indoktrinering av våra barn att sända dem till en religiös skola av vilket slag som helst.

Vi skall nog försöka att leva här och nu, försöka att vara goda mot andra människor och mot oss själva. Ha ett gott liv medan vi lever och inte spara njutning och klokskap tills vi är döda. Ja, det var alltså det som kvinnodagen satte igång i mitt huvud. Lev väl!! Men förväxla inte heller vad som står skrivet i bibel och koran med det som folk gör. Det är ju oftast män som tolkar dessa böcker och det sker utifrån deras huvud och önskan av makt.

3 kommentarer

  1. En sak undrar jag över. Du tror att det är här och nu vi existerar, sedan ingenting. Men jag räknar med att du vet, att var man än har hittat något undangömt naturfolk så har de alla någon slags föreställning om en andlig värld och någon typ av tillvaro efter döden. Har du processat den kunskapen för eget bruk?

    Gilla

  2. Så sant som det är sagt. Man undrar var allt uppblåst hat till dom som inte är som vi kommer ifrån.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s