Åter varmt i Spanien.

Igår när jag gick upp ur sängen var det redan 17 grader. Nu börjar värmen i Spanien. Jag har längtat efter att få gå ut ur sängen i linne och shorts utan att ta på sig något mer när jag går ut ur huset. Nu är det på väg, men blåsten kom också. Det känns väldigt skönt med blåst när termometern visar mer än 30 grader, men jag kan fortfarande undvara den nu när termometern visar 23-24 grader på dagen. I solen är det ju dock varmare, så det var bra ändå. Alla verkar gladare och grannarna börjar att komma tillbaka till Spanien. De som alltså bara är här ibland. Nu åker dock snart vinterturisterna hem till sina respektive länder, men än så länge möter jag dem på stranden på morgonen. Efter påsk har de bytts ut. Ja, jag skall alltså deklarera i Spanien i år säger lagen. Bäst att lyda. Får dock hjälp. Tur för mig, hade nog aldrig förstått vilka poster jag skulle föra in var på en spansk deklaration. Måste lära mig mer spanska. Kanske jag snart blir motiverad, vem vet. Inte jag i alla fall. Idag skall jag och min svenske väninna åka till expo i Torrevieja. Det skall hållas i den runda byggnaden som jag har sett på varje gång jag kör till Torrevieja. Skall bli kul att få se den från insidan.

Expressen hade frågat runt om vilka som hade fått sitt körkort vid första teori och körprovet. Det var ganska många, men det var också en del som inte hade fått det första gången och någon som hade kört upp och skrivit teoriprovet flera gånger. Jag undrar alltid varför man skriver och pratar om det. Det blir som skrytet med att mitt barn gick när det var 9 månader, mitt barn gick på toaletten när den var så och så gammal och pratade och så vidare i all oändlighet, lärde sig cykla, krypa, åka skridskor, skidor osv, osv. Jag har faktiskt inte sett att en 20-åring går sämre än en annan 20-åring som gick när den var 8 månader. Min far skröt alltid själv om att han gick när han var 8 månader. Det märktes faktiskt inte när han var vuxen. Vet inte vad han hade för nytta av det. Har inte heller märkt någon skillnad på talet hos dem som talade tidigt i jämförelse med de som talade först när de blev lite äldre. Och märker inte att vuxna kissar på sig för att de var lite sena med pottträningen. Likadant är det faktiskt med körkort. Man blir inte en bättre förare för att man tager sitt körkort vid första uppkörningstillfället. Kanske snarare tvärtom. De som får prova flera gånger kanske har förstått att man skall vara lite försiktig i sin bilkörning och att ingen kan hantera alla situationer. Men all denna hetsen med att göra saker tidigt, helst innan man är mogen för det, blir en konstig tävling i mina ögon. Min förhoppning är att man gör saker först när man är mogen för att göra det och inte tidigt för att ha något att skryta med.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s