Barn och clowner

Det blåser ordentligt här i Spanien på eftermiddagarna och kvällarna, men just nu är det sol och vindstilla. Gäller att njuta av det. Ser på väderleksrapporten att det skall blåsa hela veckan. Man blir väldigt trött på blåst. Har dock en del saker att göra också inomhus och det är lättare när vädret inte är på topp. Annars är man ju mest utomhus här. Det är väl därför inte de äkta spanjorerna satsar på värme inomhus. Man lever sitt liv ute. Igår var alltså jag och min svenska väninna på Expo i Torrevieja. Fick se den runda glasbyggnaden inifrån. Inte helt lika imponerande som utsidan. Det pratades mest svenska, norska och andra skandinaviska språk. De flesta utställarna pratade också svenska. Gjordes reklam för norsk alkohol, solpaneler, skandinaviska tv kanaler, sjukvård osv. Som gjort för skandinaviska utflyttare. Man försökte naturligtvis också att sälja hus. Lite mat fanns, men inte så mycket. Fick dock smaka svensk gubbröra på hemlagat knäckebröd. Gott. Den svenska eran fortsatte när vi åt lunch. På Expon var miljön inte så frestande att äta lunch och vi försökte också hitta något vid stranden i Guardamar men det verkade som om alla hade med sina bilar till Guardamar och vi fann alltså inte någon parkeringsplats. Vi åt på ett litet intimt lunchställe i La Marina omgiven av svenskar. Lite ovant här i Spanien, men de finns alltså, även om jag inte normalt finner så många svenskar här. En trevlig dag som avslutades med fortsatt blåst. Regnet som hotade en stund blåste bort ganska fort. Halv storm.

Nu skall alltså de där båda 2-åriga clownerna Trump och Kim Jong Un träffas. Undrar om de har sina hinkar och spadar med sig när de skall leka i sandlådan med varandra. Kan riktigt föreställa mig att de slår varandra med hinkarna när de inte får som de vill. Skrikande att allt är mitt och att det är jag som bestämmer till varandra. Förhoppningsvis har de en mamma och pappa med sig som kan hålla lite ordning på dem. Men det krävs väl lite väl mycket av pedagogiska talanger av de föräldrarna för att de skall få sina barn att lyda. Annars tycker jag inte det skulle vara en så dum idé att stoppa tillbaka de här två barnen i spjälsängarna och lägga på locket för att inte släppa ut dem förrän de var mogna nog att ta verkligt ansvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s