Mångkulturell melodifestival.

Solen kommer och går idag. Lite moln på himlen, men varmt på stranden. Var lite sen idag och fick naturligtvis kommentarer om jag hade sovit för länge. Här på vår morgonpromenad håller man verkligen reda på varandra. Det går inte att komma på andra tider än de vanliga utan att folk lägger märke till det. Jag skubbade i lördags från strandpromenaden, somnade nog inte förrän klockan 05:00 på morgonen. Det händer ibland, men nu när jag är pensionär så gör det ju faktiskt inte så mycket, förutom det faktumet att jag tydligen blir saknad på stranden. På marknaden i lördags var det en man som gick fatt i mig och undrade om jag hade varit sjuk på morgonen. Här nere kommer jag inte att ligga och dö utan att det märks på stranden. Jag tycker att det är ett väldigt charmerande drag att folk faktiskt bryr sig och håller reda på vilken tid, man gör det eller det. Vi skall vara mer nyfikna på varandra än vad vi är. Många tycker ju att nyfikenhet är av ondo, jag menar precis tvärtom. Det innebär att vi bryr oss om varandra och är nyfikna på hur vi har det. Jag skall försöka att jobba med att bli mer nyfiken. Jag är det i alldeles för liten grad. Hade en far som var mästare i konsten. Han tog reda på saker och ting och behöll sin nyfikenhet upp till han var över 100 år både när det gällde att lära sig nya saker och hur folk i allmänhet hade det. Jag beundrar verkligen det draget hos honom. Det innebar ju också att han höll hjärnan i form.

Igår såg jag finalen på melodifestivalen. Tur att man kan se den när man har lust och tid och inte måste passa en speciell tid. Tekniken går framåt och det är väldigt positivt tycker jag. Jag tyckte om alla låtarna och håller inte med de som menar att det är dålig TV. Jag tycker att vi skall försöka att göra så mycket som möjligt till en fest och det har man lyckats med. Att jag sedan inte skulle kunna välja vilken låt som skall representera Sverige handlar kanske om att jag själv är totalt tondöv, men jag tycker ju ändå om musik. Jag var en alldeles utmärkt mamma till mina barn när de skulle lära sig att spela piano. Hur de än spelade så tyckte jag att det lät helt fantastiskt bra. Tur att jag var bra på något, även om det inte var att höra falska toner och så. Likadant är det med melodifestivalen. Jag tycker alla är duktiga. Men mest stolt och glad blev jag över att se det mångkulturella i Sveriges uttagning till ESC. Alltså ESC står inte för escape som man skulle kunna tro utan för Eurovision Song Contest. Helt underbart att se alla olika färger på människorna och höra mörka prata perfekt svenska, ljusa som bara kunde engelska osv. Jag blir så stolt över Sverige att vi har denna mångkulturella bredd. Vi kommer ju nu att representera Sverige i ESC med en kille som också är mångkulturell. Spansk pappa och svensk mamma. Hade varit ändå roligare om vi kunde få representera Sverige med det mångkulturella flerfaldigt som vi hade i finalen här. I väntan på slutdomen fick vi ju också höra gränslösa röster sjunga som bestod av asylsökande ungdomar. Underbart. Stolt över Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s