Papper, papper igen.

Då var det dags igen att samla papper. Jag som hatar pappersjobb. Har nu sysslat med det i flera dagar. Ja det är alltså dags för deklaration och jag har fått insikt i att det räcker inte denna gången med att deklarera i ett land. Nej, nu måste jag alltså deklarera i minst 2 länder + lite i Sverige också. Fullständig deklaration i Spanien och Norge. Man lovade mig i alla fall på skatteverket i Norge att man inte dubbelbeskattar. Undrar om det stämmer i slutändan. Skall man dra full skatt på mig både i Norge och Sverige så får jag väl sätta mig samman med tiggarna utanför affärerna här. Jag tror dock inte jag blir så himla populär om jag stjäl platserna till dem som redan sitter där. Idag har jag varit och fått hjälp med blankett 720 som skulle vara inlämnad i Spanien innan sista mars. Här deklarerar man alltså olika saker vid olika tidpunkter, nästa avtal har jag inte förrän den 17 april, på min fars födelsedag. Jag förstår varför han alltid var på ett himla dåligt humör i februari, mars någon gång. Resten av året var han ganska positiv till humöret. Men i februari, mars var det alltså dags för deklarationen. Jag tror att han hatade papper lika mycket som jag gör. Ett år när jag var 18 och blev sjukskriven så hittade han på att jag skulle försöka att hålla reda på hans papper. Det slutade kanske inte med en katastrof direkt, men heller inte med att han hittade bättre i sina papper, så vitt jag kommer ihåg. Tur att jag inte blev sekreterare, det hade i alla fall inte slutat gott. Men nu måste jag alltså försöka att få ordning i mina papper. Har haft dem med mig i mitt undermedvetna, men har inte plockat fram dem. Nu har jag skriftligen begärt utflyttning från Norge. Klassas alltså som utvandrare. Får kanske plats i Mobergs böcker efter det här. Flytten från Sverige till Norge gick smidigt, men från Norge är det större problem. Även om jag utvandrar från Norge, räknas jag tydligen inte som utvandrad förrän efter 3 år. Det kallas en längre resa än den som utvandrarna gjorde med USA-båtarna, kan man tycka. Lite konstigt. För säkerhets skull skrev jag att jag faktiskt flyttade till Spanien redan i mars förra året. Det är ju faktiskt sant, men har ju varit skriven i Norge likväl. Det kanske man inte har lov till. Inte vet jag. Trodde det i alla fall, men nu är jag osäker. Blir spännande att se hur detta med deklaration skall försiggå i 2 länder. Jag som inte kan hålla reda på papper undrar vad som sker om det i sluttampen visar sig att jag har deklarerat olika i de båda länderna. Samkör dem mina uppgifter eller?? Och slutligen hur skall jag få tag i alla papper som behövs!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s