Istid eller global uppvärmning?

När jag låg ute och solade igår ringde min syster och svåger från ett snöigt Skåne. De visade mig hur snön ven runt huset medan de satt inne vid en varm brasa och tycket det var ganska mysigt. De fick dock inte hämtat sin tidning på morgonen som vanligt, då de har en bit att gå till postlådan och snön låg meterhög. Men som tur var så har vi ju tidningarna på nätet nuförtiden. Annat var det förr, eller? Jag kommer dock själv också ihåg känslan av att bli innesnöade som ganska mysig. Det var liksom en dag där inget krävdes av en. Man var bara tvungen att bli inomhus. Jag är dock glad över att man kunde hålla värmen. Jag sade visserligen till dem att jag inte saknade det klimatet och var glad över att solen sken här och jag kunde sola i linne och shorts.

Vaknade dock idag och kände när jag gick ut att istiden verkade ha kommit även till Spanien. Hur går det med den globala uppvärmningen. Slår vad om att skulle det börja regna här nu så blir det i form av isbitar. Visserligen sitter jag ute och skriver, men med 3 filtar och hundarna nerborrade i dem. Ja, jag har alltså inte varit på stranden idag. Tror inte hundarna heller vill gå och frysa i 5 kilometer. De har ju visserligen inget val om jag bestämmer mig för det ena eller det andra. De kan bli lite tjatiga men det är fortfarande jag som bestämmer. Jag får faktiskt värma mina fingrar med jämna mellanrum, känns som att temperaturen ligger runt 0 grader. Kan inte vara sant. Mars månad i Spanien, det är nu som värmen skall börja komma på allvar. Jag åker till Skåne nästa lördag och det blir kanske inte den stora omställningen som jag hade förväntat mig. Alltså när det handlar om värme och sol. Himlen är jämngrå och solen har inte en chans här idag, tror jag. Ja, jag hade förstår bestämt redan inatt vid 04:00 tiden att jag inte skulle gå på stranden, eftersom jag inte hade somnat ännu vid den tidpunkten. Bestämde mig helt enkelt för att jag faktiskt är pensionär och inte behöver gå upp vid samma tidpunkt på morgonen, när jag inte somnar på natten. Kändes som en liten seger att man kan få lov att göra det. Och så är det ju söndag, vilodag eller. Gäller det också för ateister som jag?

Nej jag måste nog flytta ännu längre söderut om jag skall vara säker på att få ha det lite varmare på vintern. Men frågan kvarstår: ”Hur går det med den globala uppvärmningen?”, verkar som den inte har hunnit till Spanien, även om Spanien inte är hälften så duktiga på källsortering som Sverige. Jag som är lat trivs dock ganska bra med det, att slippa källsortera alltså, inte kylan här i Spanien idag. När jag ser på termometern så ligger den kring 10 grader, känns inte så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s