Hundar på flyg.

Nu skall jag snart, alltså om 5 dagar flyga med mina två hundar i vars en bur. Har tidigare bara haft en bur med mig, men en incident på Kastrup gjorde att jag köpte 2 burar när den andra större buren gått i sönder i flygets hantering av hundar i bur. Har ju tidigare fått resväskor skadade vid bagagehanteringen, men trodde ju att de var lite försiktigare när det handlade om levande varelser. Men på Kastrup i Köpenhamn kom jag och skulle lämna in mina 2 hundar i en och samma bur. Den var ganska stor och det var gott om plats för båda hundarna. Men en övernitisk kvinnlig flygpersonal vid incheckningsdisken, menade att den var för liten. Jag har verkligen försökt att ta reda på reglerna för hur stor en bur skall vara. Det står att de skall kunna stå, ligga, vända sig i sin bur. Det kunde de med god marginal, men hon envisades. Jag undrar hur burarna ser ut när man flyger med en Grand Danois? Hur stor skall den buren vara om hunden skall kunna vända sig i den? Bara en fråga. Jag får ju betala dubbelt pris eftersom jag har 2 hundar med mig, där handlar det inte om vikten. När jag hade en bur och 2 hundar vägde buren och hundarna cirka 13 kilo, medan en JÄTTEstor bur med en grand danois eller andra stora hundraser kan väga uppemot 60 kilo och likväl bara betala halva priset i förhållande till mina 2 små hundar. Tyckte det kändes lite orättvist och skrev till flygbolaget. Fick svar att så är det bara. Men nu skall jag alltså resa med 2 burar för att inte råka ut för Kastrupsincidenter fler gånger. Det är lite nervöst dock för mig så här i förhand, eftersom jag inte vet helt hur jag skall klara av att förflytta mig med 2 hundburar och en resväska. Har testat platsen i bilen. En få vara i kofferten och en i baksätet. Får kanske plats till en resväska också, hoppas jag. Har inte testat det ännu, men det måste ju gå. Skrev ju tidigare om Wilhelmsen som på ett informativt och pedagogiskt sätt pratar om att inte bekymra sig om saker i förväg. Skall försöka att låta bli, men kan se framför mig hur jag får ha en hundbur i vardera handen, men hur gör jag då med resväskan. Bagagetralla, ja men jag har ju fortfarande bare 2 händer. Kan man ha dem, hundburarna alltså ovanpå varandra på en bagagetralla, men hur gör jag då med resväskan. Kommer säkert att gå på ett eller annat sätt, skall sluta att försöka lösa problemen förrän jag har dem. Men kan ju också ibland vara klokt att ha tänkt lite i förväg.

Ett av problemen som jag inte har och inte kan lösa i förskott är ju om de, flygbolagen alltså, gör som de ibland gör med resväskorna, skickar dem till annan ort. Läste i tidningen bland annat om någon som hade blivit tvingad att sätta sin valp uppe bland handbagagen med resultat att valpen var död när flyget landade. Läste också om en hund som bara skulle flyga en kort inrikesresa i USA och som skickades till Japan. Ja, man kan ju oroa sig för mycket i förväg och det är ju skräckhistorierna som det skrives om. Och som sagt det är faktiskt helt meningslöst att oroa sig över saker som inte har hänt. Får försöka att lösa problemet när det väl är ett problem. Vi flyger i alla fall på lördag. Till iskylan, även om jag inte kan skryta med så mycket värme här heller för närvarande, så lär det blir åtskilligt kallare i Skåne. Gläder mig likväl över att få träffa alla mina barn och barnbarn i Skåne, där vi sammanstrålar efter mer eller mindre tuffa transporter. Jag får ju trösta mig över att det definitivt tar kortare tid för mig att ta mig från Spanien till Skånes än vad det gör för min son i Norge och min son i Örebro att ta sig till Skåne.

En kommentar

  1. det går säkert bra! det kommer nog en hjälpande hand när dom ser din belägenhet. hälsa Skåne!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s