Sol igen!

Mitt humör svänger väldigt i förhållande till solen och helgdagar som jag inte har en aning om. Igår blev en sådan där slödag, eftersom min dagsplanering gick i stöpet. Börja att tänka avfärd med bland annat inhandling av en säck hundmat. Skall ju helst ha med mig något kilo till Sverige. Har ju fått lära mig att man inte skall byta mat till hundar tvärt. Alltså inhandla hundmat och mjölk och lite annat. Det gick inte, det var stängt. Märkte det inte förrän på morgonen att byggarbetarna inte var på sina jobb. De bygger många hus här på denna gatan nu. Spanien har kommit igång igen. Man har ju också infört att inte någon affär får ha öppet mer än 40 röda dagar om året. Jag vet inte riktigt orsaken till detta. Någon tolkar det att det är positivt för affärspersonalen, vilket jag har svårt att tro på. Tror ju att alltid någon tycker om att jobba på helgdagar och få lite extra klirr i kassan.

Och så till detta med våra kungahus i Norden. Nu är jag inte överdrivet för monarkien, men ser absolut värdet av att ha någon som ger Sverige positiv reklam. Skulle tro att det blev betydligt dyrare med en president eller annan form. I Sverige börjar man prata om att det har gått inflation i begreppet prinsar och prinsessor efter det sjunde nytillskottet i den svenska kungafamiljen. Jag tror ju att det för länge sedan gått inflation i de begreppen, eftersom snart varje barn kallas för prins eller prinsessa av sina nyblivna föräldrar. Jag tycker det låter väldigt fint och har även själv förfallit till den sedvänjan. Jag har ju själv en del prinsar och prinsessor, närmare sju barnbarn precis som kungaparet. Det är klart att de är prinsar och prinsessor i mina ögon. Då börjar antimonarkien också att krångla om apanagets storlek. Ja i Sverige får vi alltså detta året bidra skattemässigt, inte jag eftersom jag ju skattar i Norge och Spanien, med 139 miljoner kronor till kungahuset. Apanaget går dock också till att underhålla en del byggnader, inte allt går till Hennes och Mauritz kläder. Det innebär tydligen, det är inte jag som har räknat ut det, att varje invånare i Sverige bidrager med 14 kronor varje år till vårt kungahus. Det är då utslaget på 10 miljoner invånare. Värre är det i våra grannländer Norge och Danmark som dels har färre invånare men där deras kungahus ändå får ett högre apanage. Norges kungahus ligger i topp och då har det lägst antal invånare, så norska folket bidrager med åtskilligt mer än ett kvarts kilo smör till sitt kungahus, jämfört med de svenska invånarna. Själv tycker jag inte att det är så mycket att bråka om. Men bråkar gör vi ju om det mesta som prins och prinsesstitlar, apanage och annat som utslaget på alla problem blir väldigt små problem. Vet inte om man bör kalla det problem ens. Mitt liv går vidare ungefär på samma sätt om jag bidrager med ett halvt kilo smör till norska kungahuset eller till och med ett helt kilo. Tror inte att jag märker så stor skillnad på min livskvalitet på grund av det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s