Kallt inne,varmt ute.

Jag har stängt av pelletsugnen så nu håller inomhustemperaturen en bit under behagligt. Jag lindar in mig i filtar på kvällen men solar på dagtid och svettas. Att det kan bli så kallt inomhus när det är varmt utomhus förstår jag inte. Det är väl så man bygger hus i Spanien, att de skall hålla på kylan, men just nu kunde det vara bra med lite värme inomhus också. Jag har stängt av den för att jag inte ville köpa på mig fler pelletspåsar som skulle ligga och ta plats hela sommaren. Nu har jag plats för min elcykel i det förrådet istället. Det gäller att vara envis. Jag har också haft besök av min ”solpanelskille”, ja han är kanske inte kille, beroende på hur gammal man skall vara för att kallas kille. Han pratar lite engelska, så tidvis förstår vi varandra, men inte alltid. Han menar att jag inte skall bekymra mig för att det går ström tillbaka till elverket. Jag fick dock höra att om det går elektricitet tillbaka till elverket så kan man få böta. Och soliga dagar som nu går det ström tillbaka på dagtid. Han menade dock att licensen var på gång, men att allt tar tid i Spanien. Hoppas han har rätt, eftersom jag hörde att bötesbeloppet handlade om några hundratusen euro. Det hade varit kul. Grannarna har nog snart byggt färdigt sitt förråd, men jag ser inte till dem. Antager att de inte vill vara hemma medan de snickrar och sågar. Tippar på antingen hotell eller annars tillbringar de mycket tid i affärer, museér osv. Kanske de kör runt och upptäcker hela Spanien på dagarna.

Har ni råkat ut för dem där med mobiltelefon som tror att alla runt omkring dem antingen är helt döva eller är väldigt intresserade av deras liv. De där ni vet som man får veta vad hela vänkretsen har för sig, vem som har varit otrogen med vem och vem som var full på senaste festen. Jag har råkat ut för dem både i Sverige och i Norge, men här nere tror jag att hämningarna släpper helt, då de faktiskt inte tror att någon annan än dem själva kan svenska, norska och danska. Så så länge de håller sig till sitt eget språk, kan de säga precis vad som helst i telefonen när de är utomlands. Man får liksom följa med dem på en hel resa bland deras vänkrets, vet vad deras vänner, barn och familj heter i förnamn. Man får också veta en hel del hemligheter om dem. Får veta vem det tycker är helt knasiga och en del som är för godtrogna. Hur lätt de är att lura. Jag tror att jag skulle kunna dyka upp i deras vänkrets en dag och berätta för omgivningen om vad de egentligen tycker om den ena eller den andra. Det hade väl varit en kul sällskapslek. Istället för sanning eller konsekvens, hade det blivit sanning för hela slanten. Jag vet ju inte helt om det är sanningen precis som de låter hela omgivningen ta del av. Ibland känner jag mig väldigt gammal, när jag tänker på att vi helst inte ville att alla andra skulle höra våra telefonsamtal tidigare. Idag är det mer regel än undantag. Inga hemlighet här inte. Det finns oftast inte en chans att undvika dem i en kö i en affär, eller på en restaurang. Jag åker inte buss så ofta men kan tänka mig att de finns där också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s