Snart Sverige.

På lördag så här dags sitter jag förhoppningsvis i planet på väg till Skåne, närmare bestämt så landar jag på Kastrup. Då har jag alltså lyckats få med mig 2 hundburar och en resväska. Har ännu inte packat men börjat fundera lite på vad jag har för varma kläder. Jag har till exempel inga handskar här nere, troligtvis inte heller några varma skor. Varm jacka är på väg från Norge till Skåne och anländer på onsdag. Får väl frysa fram till dess. Måste jag köpa handskar och skor? Här skiner solen från en klarblå himmel idag och det betyder att mina solpaneler får göra det jobb som de är avsedda att göra. Värmen har dock inte kommit ännu men den kommer fram på dagen. Annat är det väl i Skåne, är det en klarblå himmel så ligger väl temperaturen under 0 grader? Brukar väl vara så på vinterhalvåret. Men nästa helg så får vi väl sommartid och då måste det ju vara sommarhalvåret som får sitt inträde. Det måste betyda varmare väder.

Hur har ni det med ert släktträd. Det är tydligen väldigt populärt just nu att göra DNA test för att ta reda på varifrån vi kommer, att vi till exempel är 10 procent tysk, 8 procent indian och 7 procent svart plus lite gul och annat som vi inte vet något om. Många av oss kommer ju från Djingis Khan har jag hört. Undrar dock lite över hur jag blev blåögd om jag nu har hans gener. Det lär ju inte at funnits så många brunögda anlag i min släkt. Jag har ju dock alltid önskat mig de där omtalade rådjursögonen och de är ju alltid bruna. Fast nu vill jag nog ha malteserögon istället. Har ni sett malteserögon, djupt bruna och ser väldigt kloka ut. Ja nu menar jag ju inte att jag vill ha vätskan som ofta rinner från de ögonen och färgar deras vita päls lätt röd. Men jag har ju ingen päls så risken är nog liten. Vet dock inte helt hur jag skall kunna få bruna ögon. Kanske genom att skicka ett DNA test till Ancestry. Får hela tiden uppmaning från dem att skicka in mitt saliv till dem, för en ringa kostnad. Det blir billigare och billigare efterhand som jag inte lyder deras förstagångsuppmaning. Också lite konstigt. Undrar sedan lite vad jag skall göra med svaret. Hur förändrar det mitt liv om jag nu är släkt med den ena eller den andra. Det kan ju handla om att jag har en hel hög med psykopater i släkten, eller kanske kungar. Men oavsett så är jag ju den jag är, så jag är inte helt säker på att det kommer att betyda något om jag får veta det ena eller det andra om min släkt bak i tiden. Jag lever ju faktiskt här och nu och måste alltså förhålla mig dagen idag. Carpe Diam.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s