Fluffy är opererad!

Igår flög vi Fluffy, Pippi och jag till Sverige. Upplevde att Fluffy blev lite bättre i fredags och beslöt mig för att flyga. Iväg tidigt på morgonen. Fluffy lite trött, men verkade bättre. Drack lite och kissade, men ville inte äta. Det var inte lätt att ha två burar och en resväska, men det gick med hjälp av bagagevagn. Bagagevagn fram till buss som skulle köra oss till uthyrningslokalen för att hämta bil. Men där bussen stannade fanns det inte skymten av någon bagagevagn. Frågade chauffören, han visste inte. Har ni försökt att ta er fram med 2 relativt stora hundburar plus en resväska som visserligen gick att rulla. Det var helt omöjligt. Gick inte. Fick lämna väskan och gå in med hundarna, be henne i uthyrningsluckan att se till att hundarna var kvar. Väskan var faktiskt kvar ute på trottoaren när jag kom tillbaka, tänkte hela tiden på de där uppropen om att man inte fick lämna sin väska för då kom den att omhändertas. Gick dock denne gången alltså. Fick tag i bil och bagagevagn. Kom ut på rätt väg till Malmö. Hälsade på mitt äldsta barnbarn och fick se hennes nya lägenhet, jättefin och hon bjöd sin mamma och mig på en jättegod pumpasallad och hemlagad morotskaka till efterrätt. Jättegott. In med hundar och mig själv i bilen, körde till min syster, efter att på min dotters uppmaning inhandlat några burkar med skonkost på djursjukhuset. Såg ut som Fluffy var bättre. Hon åt lite skonkost när vi landade hos min syster och favoritsvåger. Yippi tänkte jag, hon håller på att bli bra. Nej, det gjorde hon inte. Imorse jättesjuk igen. Kräktes men bara slem, försökte dricka, kräktes upp det. Efter många turer i telefonen där jag och min syster snart hade involverat hela släkten i jakten på en veterinär så beslöt jag mig för att åka in till Djursjukhuset i Malmö igen. Där jag hade köpt skonkost. Ingen skonkost nu för Fluffy. Hon blev bara sämre i bilen in. Spydde slem i sin bur. Hon fick förtur på Djursjukhuset, röntgen, försökte ta blodprov på henne, men hon var så uttorkade att de inte kunde få fram blod nog för att analysera det. Fluffy brydde sig nu inte om något. De stack, röntgade och så vidare utan att hon brydde sig. Röntgen såg väldigt konstig ut, jag undrade om det var något stopp som de kunde se, men sa bara att det såg konstigt ut. Jag hade väl bestämt mig nu för att det var något stopp. Hon fick inte ner något i magen och hon bajsade inte. Jag skickades hem och de satte intravenöst dropp på henne och gav henne smärtstillande. Veterinären ringde efter någon timme och sade att hon var jättedålig och att de måste öppna henne. Hon sade också att det inte var säkert att hon överlevde operationen. Skulle ringa igen efter operationen. Ringde, inget stopp i tarmen, men ingen rörelse heller i tarmen, bukspottskörteln angripen, men kunde inte säga om bukspottskörteln var angripen för att tarmarna inte rörde sig eller om tarmarna inte rörde sig för att bukspottskörteln var angripen. Ingen aning. Hon hade också fått diarré när de öppnade henne. Jag var säker på att hon inte kunde ha diarré eftersom hon inte hade bajsat något som helst sedan torsdag, hon hade ju inte heller ätit förrän lite skonkost på lördagskvällen. Men allt är lite förbryllande och jag kan inte få någon som helst förklaring på vad som har hänt. Just nu menade veterinären att hon var stabilt dålig och att de ringer mig mitt i natten eller närhelst som de märker en försämring på henne. Om hon inte blir sämre så ringer de inte förrän imorgon eftermiddag. Så nu håller jag alltså tummarna för att de inte skall ringa mig, men rycker till varje gång telefonen ringer. Håll tummarna alla.

Fluffy på djursjukhuset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s