Är det jul eller påsk i Skåne?

Fluffy blir bara bättre och bättre. Hon har haft väldigt god aptit sedan hon kom hem, men eftersom hon får fettfattig kost nu så verkar det som att hon inte blir mätt. Äter och äter och magen fungerar på henne. Fantastiskt. Jag lämnade en hund som jag var nästan säker på skulle dö, även om jag aldrig helt vågade tänka den tanken till slut och fick hem en hund som visserligen har varit mycket lugn, samtidigt som Pippi lämnade första platsen och närheten till mig till Fluffy, som hon annars inte brukar göra. Hon har inte konkurrerat alls med henne, utan som en självklarhet accepterat att nu behövd Fluffy vara närmast mig. Hon har visserligen inte vikit från Fluffys sida, sedan hon kom tillbaka, så Pippi har varit lika passiv och stilla som Fluffy. Det är dock inte så lätt att vara något annat i detta vädret. Går de utanför dörren här så sjunker dem helt ned i och försvinner i snödrivorna. Det är inte så lätt att springa omkring och jubla då, när man får klättra i snö hela tiden. Vad hade vi själva sagt om vi knappt hade haft huvudet ovanför snön när vi var ute och gick.

Problemet nu med Fluffy var att hon visserligen hade krage eller vad man nu kallar de där plasttrattarna som man sätter runt halsen på dem för att de inte skall slicka sig på såret. Inga problem hon behövde inte det eftersom hon istället använde bakbenen till att klia sig med. Tror inte att det var något bättre, så idag har vi varit och köpt sockor till henne. Väldigt söta med små gummihjärtan på trampdynan så att hon inte skall glida. Hon gick lite konstigt i början, men blev ganska så fort van vid dem. Kan dock inte ha dem ute i snön, så nu åker de på och av allt eftersom hon behöver komma ut och kissa och bajsa. Men som sagt vad hon ser väldigt frisk ut, hoppas att det håller i sig. Hon har inte fått allt morfinet som vi fick med oss. Verkar faktiskt inte som om hon behöver det, så nu sparar jag lite av det för att ge henne när vi skall ut och flyga på söndag. Kan vara bra om hon är lite trött i buren när hon skall ligga ensam där under flygturen.

Men vädret alltså. Snöstormen viner in och det verkar inte som om snön slutar falla, även om det som alltid är stora problem att veta om snön kommer från himlen här i Skåne, eller om det är vinden som flyger omkring den snön som redan har fallit. Detta är alltså påsk i Skåne. Varför kallar vi egentligen påskliljor för just påskliljor, är det inte meningen att de skall blomma på påsken då. Visserligen såg jag innan snön föll att det finns många snödroppar och vintergäck, men såg inte en enda påsklilja. Dem får man faktiskt köpa i affärerna, de går inte att plocka i trädgården, denne påsken i alla fall. Påsken skall definitivt vara mer vårlik än vad man kan kalla den i år, men vädret kan man ju inte påverka. Saknar vintern mindre och mindre när jag är i Spanien. Har väl aldrig varit stormförtjust i den ens när jag bodde här, men det har heller inte byggt sig upp en saknad efter den när jag är i Spanien. Visst är det vackert med vitt över fälten, men det är alldeles nog för mig att se det på bild. Behöver inte vara ute i den och kämpa mig fram med kapuschongen neddragen så att jag inte kan se var jag går. Min son och hans familj kom med min Canadian Goose jacka, den behövdes här. Väldigt tacksam varje gång jag går ut och kissar mina hundar att jag har den.

Annars har jag ju själv också blivit väldigt passiv här och behöver nog snart få lite motion, känns det som i kroppen. Har börjat få ont lite överallt efter den här passive tillvaron, där jag tidigare i veckan satt och passade telefonen och bara väntade på att de skulle ringa från djursjukhuset och sedan efter att jag hämtat Fluffy har suttit stilla och passat henne. Blir bättre snart, men just nu hade det ju kunnat kvitta, kan ändå inte gå så långt i det här vädret. Tacka vet jag Spanien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s